Lilla Kulturdagen

Lördagen den 12 november 2022 är det familjedagen Lilla Kulturdagen i Lokstallarna klockan 13.00-17.00.

Det är fri entré, men begränsat antal platser till aktiviteterna så kom i tid!

Undrar du över något när du är på plats i Lokstallarna? Fråga någon av våra funktionärer. Du känner igen dem genom den orangea tröjan.

Ta dig gärna till Lokstallarna med kollektivtrafiken, till fots eller på cykel. Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser vid Lokstallarna. Fler parkeringar finns bland annat vid Bellevueparken och längs Mieån.

Kontakta stadsbiblioteket om du har frågor om Lilla Kulturdagen. Du når dem via telefon 0454-812 30 eller via e-post bibliotek.karlshamn@karlshamn.se.

Program

Den himmelska jakten

Lokal: Stora

Tid: 13.00 och 14.00 (pågår cirka 30 minuter)

Teatersmedjan i Blekinges barngrupper bjuder in till en teaterföreställning baserad på legender, myter och sagor från Sápmi. Om hur Ipmi och Beijvve skapade Jorden, varför björnen är utan svans, ett skrämmande möte med den stora jätten Stallo och mycket, mycket mer. Hjärtligt välkomna – stora som små!

Scenlabbet med Regionteatern Blekinge Kronoberg

Lokal: Svarta

Tid: 13.45 för barn 4-6 år med vuxen och 14.45 för barn 7-9 år med vuxen (pågår cirka 45 minuter).

Vi gör dans- och dramaövningar. Med hjälp av dans, drama, bild och teaterns magiska rum får du och ditt barn skapa lek, samarbeta och uttrycka er tillsammans.

Sagostund

Lokal: Konferensen

Tid: 14.00 och 16.00 (pågår cirka 15 minuter).

För barn 3-6 år.

Skräckkabinettet

Lokal: Stora

Tid: 16.15 (pågår cirka 60 minuter).

För barn från 4 år. En spektakulär monsterrockshow om rädslor och hur de kan övervinnas. Möt vampyrsångaren Valentin Von Törst, mumiegitarristen Akhenaton den Allsmäktige, spökbasisten Vita Frun samt monstertrummisen Grym. Med text och musik för både små och stora öron hjälper Skräckkabinettet oss att inte vara rädda i onödan. Medverkande: Jonas Karlström Hay (känd som karaktären ”Chefen” på SVT Barn), Martin Brandqvist, Tobias Allvin, Anna Wagner. Med stöd från Musik i Syd, Musik i Blekinge och Region Blekinge.

Med text och musik för både små och stora öron hjälper Skräckkabinettet oss att inte vara rädda i onödan.

 

På gång (nästan) hela tiden 13.00-16.30

Skapa ett eget collage

Lokal: Skaparverkstan

Du kan göra collage på många olika sätt. Rolle har laddat skaparverkstan med många olika material. Kom, inspireras och skapa fritt!

Pop-up biblioteket

Lokal: Konferensen

Ta en mysig paus, låna böcker, få boktips och var med i vår tävling.

Ficklampslabyrint

Lokal: Smedjan

Prova Lilla Kulturdagens klassiska ficklampslabyrint! Vågar du krypa hela vägen?

Slöjda

Lokal: Smedjan

Prova att vika en ask eller gör en girlang. Material och handledare från Slöjd i Blekinge finns på plats. Med stöd från Slöjd i Blekinge / Region Blekinge.

Förvandlingsrummet – fota dig som pirat!

Lokal: Vita

Skepp Ohoj! Res i fantasin med hjälp av bibliotekets green screen och utklädnad. Teatersmedjan hjälper dig att förvandlas till pirat med ansiktsmålning och kostym.

Teatersmedjans café

Lokal: Foajén

Teatersmedjan säljer fika och korv. Här kan du ta en paus i vimlet.

Böckerna om Hedda

Lokal: Foajén

Författaren Caroline Blomqvist och illustratören Johan Jansson signerar sina böcker Hedda och rättvisan och Hedda och superfixaren.

Yngve och Vargpappan

Lokal: Foajén

Författaren Ola Rydberg visar och säljer sin bok Yngve och Vargpappan.

Samir hittar hem

Lokal: Foajén

Författaren Lena Holmqvist Wall visar och säljer sin bok Samir hittar hem, en berättelse om mod, vänskap och att få syn på sina egna fördomar. Pyssel: I boken bygger Samir en koja i skogen och sover där. Rita och färglägg din coolaste koja!

Med reservation för eventuella ändringar.

Lilla Kulturdagen arrangeras av Bibliotek & Kultur i samarbete med Teatersmedjan, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Slöjd i Blekinge, Region Blekinge och Musik i Blekinge.