Lilla Kulturdagen 2023

Lördagen den 11 november är det dags för årets stora familjedag, Lilla Kulturdagen i Lokstallarna. Dagen bjuder på ett spännande program för barn i alla åldrar.

Lördagen den 11 november
Tid: 13.00-17.00
Plats: Lokstallarna

Program

Teaterföreställning: Oceanernas folk
Teatersmedjan i Blekinges barngrupper bjuder in till en teaterföreställning baserad på legender, myter och sagor från Māori. Om hur Ranginui (himlen) och Papatuanuka (jorden) skapade himlavalvet, varför vi kan tacka Maui för den långa dagen, ett skrämmande möte med de onda andarna och mycket, mycket mer.
Tid: 13.00 och 14.00 (ca 30 minuter/föreställning)
Plats/sal: Stora

Scenlabbet: Utforska scenkonst tillsammans
På Scenlabbet Regionteatern så låter vi dig och ditt barn, från 4 år, vara kreativa och utforska scenkonstens värld tillsammans med några av våra pedagoger. Med hjälp av dans, drama och bildövningar samt teaterns magiska rum får du och ditt barn skapa, leka, samarbeta och uttrycka er tillsammans på olika sätt där lust och glädje är i fokus.
Boka plats här, eller drop-in i mån av plats.
Tid: 13.00-14.00 och 14.00-15.30
Plats/sal: Svarta

Musikkul
Musik med liten kör från Musikskolan.
Tid: 14.00
Plats/sal:
Konferensen

Storstan Street Brass
Storstan Street Brass framför gatumusik à la New Orleans med blåsinstrumenten i fokus. Bandet är flitigt engagerat på gator och torg såväl som skolor och kulturskolor. Interaktionen med publiken står i centrum och repertoaren består av svängig jazz, häftiga blåsarrangemang och för barnen kända poplåtar.
Arrangör: Jazzföreningen Munthe och Bibliotek & Kultur med stöd av Riksförbundet Svensk Jazz och Region Blekinge.
För barn från 4 år.
Tid: 16.00
Plats/sal: Stora

Limma loss med oss
I Skaparverkstan kan du klippa, limma och måla coola collage eller göra en finurlig figur med återbruksmaterial. Kom, inspireras och skapa fritt tillsammans med Rolle.
Tid: Pågår 13.00-ca 16.30 (drop-in)
Plats/sal: Skaparverkstan

Pop-up biblioteket
Ta en mysig paus, låna böcker, få boktips och tävla.
Tid: Pågår 13.00-ca 16.30 (drop-in)
Plats/sal: Skaparverkstan

Ficklampslabyrint
Vågar du krypa hela vägen? Prova Lilla Kulturdagens klassiska ficklampslabyrint.
Tid: Pågår 13.00-ca 16.30 (drop-in)
Plats/sal: Smedjan

Slöjda ett mästarspel
Kom och slöjda med Jonas Wallin och Julia Olsson. Med stöd från Slöjd i Blekinge / Region Blekinge.
Tid: Pågår 13.00-ca 16.30 (drop-in)
Plats/sal: Smedjan

Förvandlingsrummet – Sagoskogen
Förvandlas till en av invånarna i den magiska sagoskogen med hjälp av ansiktsmålning och utklädnad i Teatersmedjans förvandlingsrum. Med bibliotekets green screen förflyttas du
in i en sagovärld.
Tid: Pågår 13.00-ca 16.30 (drop-in)
Plats/sal: Vita

Utöver ovanstående program så kan du köpa fika i form av korv, godis, popcorn med mera i foajen. Det kommer även finnas två författare på plats för signering och försäljning av sina böcker:

Caroline Blomqvist med nya boken Kom inte för nära. Tidigare skrivna böcker: Hedda och rättvisan och Hedda och superfixaren.
Lena Holmqvist Wall med nya boken Nära hjärtat En bok om vänskap och mobbning i skolan och att stå upp för varandra när den som utsätts inte själv kan eller vågar. Tidigare skrivna böck.er: Samir hittar hem.

Lilla Kulturdagen arrangeras av Bibliotek & Kultur Karlshamns kommun i samarbete med Teatersmedjan i Blekinge, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Slöjd i Blekinge, Jazzföreningen Munthe, Riksförbundet Svensk Jazz och med stöd av Region Blekinge.