Filmrullen

Filmklubben för dig som är 11-14 år. Fem filmer för 150 kronor.

Filmerna visas på fredagar klockan 16.00 på Metropolbiografen. Medlemskort till Filmrullen kostar 150:- och då får du se terminens fem filmer på Metropolbiografen i Karlshamn. För att vara med i filmklubben ska du vara född 2009-2012.

Bli medlem

Köp en biljett här eller på kommunens bibliotek från och med fredagen den 25 augusti klockan 10:00. Ta med dig biljetten till Stadsbibliotekets barnavdelning den 25-30 augusti och hämta ut ditt medlemskort. Insläppet till filmvisningen går smidigare om alla hämtat sitt medlemskort i förväg på biblioteket. Det går inte att lägga undan kort. Det säljs inga enstaka biljetter.

Medlemskortet är personligt och kan bara användas av den som köpt det. Du ska visa ditt medlemskort vid varje filmvisning. Har du tappat kortet, kontakta Stadsbiblioteket.

Första filmvisningen

Första filmvisningen är den 1 september 2023.

Program

1 september – Super Mario Bros Filmen

Regi: Aaron Horvath & Michael Jelenic
USA 2023
Längd: 92 minuter
Svenskt tal

När två rörmokare från New York, Mario och hans bror Luigi, jobbar under jord med att laga en vattenledning, transporteras de ner genom ett mystiskt rör och hamnar i en magisk ny värld. Men bröderna kommer ifrån varandra, och Mario ger sig ut på ett äventyr för att hitta Luigi. Med hjälp av Svamprikets invånare, Toad, och lite träning från den viljestarka drottningen av Svampriket, Prinsessan Peach, hittar Mario kraften inom sig.

15 september – Rocca förändrar världen

Regi: Katja Benrath
Tyskland 2019
Längd: 101 minuter
Textad på svenska

Rocca – är smart, orädd och redo att förändra världen! Hon är 11 år och en sorts nutida och punkigare Pippi Långstrump, som inte lever som de andra barnen i skolan. Medan hennes pappa är astronaut och tittar ner på henne från rymden, ska Rocca bo hos mormor och börja skolan för första gången i sitt liv. Men när mormor hamnar på sjukhus måste Rocca bo ensam med sin ekorre. Men kan ett barn verkligen klara sig själv? En riktig feelgood film om en modig tjej som vet vad hon vill och kan.

29 september – Spider Thives

Regi: Guillermo Helo
Mexico 2017
Längd: 94 minuter
Textad på svenska

I en kåkstad i Santiago i Chile lever tre tjejer under fattiga förhållanden. De drömmer om coola och trendiga saker som de ser på tv och i stadens köpcentrum men som är omöjliga för dem att köpa. När de börjar bryta sig in i lägenheter genom att klättra på husfasader blir de snart kända som ”spindel-tjuvarna”.En spännande och lite läskig film, inspirerad av verkliga händelser, om svårigheter, orättvisor och drömmar.

13 oktober – Elementärt

Regi: Peter Sohn
USA 2023
Längd: 101 minuter
Svenskt tal

Disneys och Pixars animerade film är en helt ny originalfilm som utspelar sig i Elementstaden, där eld-, vatten-, jord- och luftinvånarna bor tillsammans. Vi får följa det udda paret Brinnie och Vadar. Den tuffa, smarta och eldfängda ung tjejen och den mer avslappnade ”ta-dagen-som-den-kommer”-killen. De kommer snart att upptäcka något elementärt: att de faktiskt har massor gemensamt, och att det kan uppstå magi mellan motsatser.

27 oktober – Det lilla gänget

Regi: Pierre Salvadori
Frankrike 2022
Längd: 106 minuter
Textad på svenska

Fyra unga klimataktivister genomför en kupp mot fabriken som förpestar och förstör vattnet i floden och miljön i staden, men ställs inför ett problem. De behöver utöka sitt gäng med en femte person. Valet faller på Aimé, en mobbad kille som inte har några vänner att skvallra för. Men kuppen visar sig ta en oväntad vändning.

Tänk på att!

För att filmvisningarna ska bli trevliga krävs det att alla tar sitt ansvar och ser till att det är lugnt på bion.
Tänk på allergiker, och ta inte med jordnötsgodis.

Arrangör: Bibliotek & Kultur, Karlshamns kommun i samarbete med Bio Metropol.