Filmrullen

Filmklubben för dig som är 11-14 år. Fem filmer för 150 kronor.

När du köper medlemskort till Filmrullen får du se terminens fem filmer för 150 kronor. Filmerna visas på fredagar klockan 16.00 på Centrumbiografen på Östra Piren i Karlshamn. För att vara med i filmklubben ska du vara född 2010-2013.

Bli medlem

Köp en biljett här eller på kommunens bibliotek från och med fredag 12 januari klockan 10:00. Ta med dig biljetten till Stadsbibliotekets barnavdelning den 12-25 januari och hämta ut ditt medlemskort. Insläppet till filmvisningen går smidigare om alla hämtat sitt medlemskort i förväg på biblioteket. Det går inte att lägga undan kort. Det säljs inga enstaka biljetter.

Medlemskortet är personligt och kan bara användas av den som köpt det. Du ska visa ditt medlemskort vid varje filmvisning. Har du tappat kortet, kontakta Stadsbiblioteket.

Första filmvisningen

Första filmvisningen är den 26 januari 2024.

Program

26 januari – Hunt for the wilderpeople

Regi: Taika Waititi
Nya Zeeland 2016
Längd: 101 minuter
Textad på svenska

Ricky Baker är strulig och stökig, men när han anländer till sin nya fosterfamilj verkar det som att han ska få en ny chans. Men det händer saker som gör att han måste fly ut i vildmarken och här måste han samarbeta med den sura Hector, samtidigt som polisen och barnskyddstjänsten är dem på spåren. En spännande film med många oväntade händelser och dessutom rolig.

9 februari – Nelly Rapp: Dödens spegel

Regi: Johan Rosell
Sverige 2023
Längd: 96 minuter
Svenskt tal

I nya filmen om Nelly Rapp träffar vi återigen Nelly och hunden London i ett spännande äventyr bland varulvar, monster och väsen. Den här gången har dom sällskap av Valle och de ger sig ut i Svartskogen för att hitta Dödens spegel. En resa som tar dem till platsen där Nellys mamma försvann. Författaren Martin Widmark har skrivit böckerna om Nelly Rapp.

1 mars – Dancing Queen

Regi: Aurora Gossé
Norge 2023
Längd: 90 minuter
Textad på svenska

12-åriga Mina blir blixtförälskad i skolans danstalang Ed Win, känd från sociala medier. Hon bestämmer sig för att bli riktigt bra på hiphopdans och ställa upp i en stor danstävling. Men för att nå sina drömmar finns hinder som måste övervinnas, både väntade och oväntade. Dancing Queen är en feelgood-film som berör och ger hopp, och den bjuder på både glädje, sorg, skratt och tårar.

15 mars – Forever

Regi: Anders Hazelius
Sverige 2023
Längd: 95 minuter
Svenskt tal

Mila och Kia har varit bästa vänner och lagkamrater
så länge de kan minnas. När tjejerna får en ny hårdsatsande fortbolltränare börjar de sakta glida isär. Mila drömmer om att bli fotbollsproffs och spela Gothia Cup, och ser nu en chans att lyckas. Men är det värt att offra sin bästa vän för att vinna till varje pris?

5 april – Wonka

Regi: Paul King
USA 2023
Längd: 116 minuter
Svenskt tal

Wonka är en färgrik musikalfilm som berättar den underbara historien om hur världens största uppfinnare, magiker och chokladmakare blev den älskade men mycket specielle Willy Wonka. En figur känd från författaren Roald Dahls älskade barnbok ”Kalle och chokladfabriken” en av de mest sålda barnböckerna genom tiderna som också blivit film flera gånger.

Tänk på att!

För att filmvisningarna ska bli trevliga krävs det att alla tar sitt ansvar och ser till att det är lugnt på bion.
Tänk på allergiker, och ta inte med jordnötsgodis.

Arrangör: Bibliotek & Kultur, Karlshamns kommun i samarbete med Centrumbiografen i Karlshamn.