Bad

I Karlshamn finns det flera möjligheter till bad både inom- och utomhus. Det finns två badanläggningar med tempererat vatten varav en är Väggabadet i Karlshamn med både inne- och utomhusbad.

Mer information om Väggabadet och öppettider hittar du på deras webbplats. För dig som vill bada naturbad finns det många kommunala badplatser, både i hav och insjö. Du hittar mer information om våra dessa på kartan nedan.

Under badsäsongen tas vattenprover ungefär var tredje vecka på våra kommunala badplatser för att säkerställa en bra badvattenkvalitet.

Förhållningsregler för kommunala badplatser

Hundar får inte vistas på kommunala badplatser enligt våra lokala ordningsföreskrifter. Här kan du få tips på var hundar är välkomna att bada: Hundliv

Tänk även på att rökning inte är tillåtet på de kommunala badplatserna.

Algblomning i Östersjön

Varmt och lugnt sommarväder gör att det blir algblomning i Östersjön. Algblomningen består cyanobakterier, som tidigare kallades blågröna alger.

Du ska helst undvika att bada när det är algblomning eftersom en del cyanobakterier är giftiga. Rekommendationen gäller framför allt djur och barn som kan få för sig att dricka vattnet. Alla som badar ska gärna duscha efteråt eftersom man kan få klåda eller utslag av att bada i vatten med blommande alger.

Länsstyrelsernas informationscentral för egentliga Östersjön (ICEÖ) tar emot observationer och informerar om det aktuella läget i Sveriges kustvatten. Där kan du rapportera om det är algblomning på en viss plats.

Låna fritidsutrustning

På Fritidsbibblan har du möjlighet att låna bland annat bad- och strandprylar såsom armpuffar, dykset och beachtennis. För att se hela produktkatalogen med alla produkter som du kan låna och för att låna av Fritidsbibblan, besök vår e-tjänst:

Låna på Fritidsbibblan