Spontanidrott

I Karlshamn finns det flera spontanidrottsplatser runt om i kommunen med möjlighet till olika aktiviteter med allt från utegym till boulebana.

Hitta på sidan

Österslätts spontanpark

Ett barn åker kickbike.

På Österslätts spontanidrottsplats finns bland annat kickbikebana och skateytor.

Österslätts spontanidrottsplats är ett attraktivt och välbesökt fritidsområde för spontanidrott och umgänge.

Här finns en skateplaza, kickbikebana, plan för beachhandboll och beachvolleyboll, konstgräsplan, utegym, streetbasket, boulebana, grillplats samt grönytor för spontana aktiviteter.
Den 800 kvadratmeter stora kickbikebanan innehåller pumptrackbana, spine, pyramid och quarterpipes. Här är det tillåtet att åka kickbike, inlines, mtb och bmx.
Skateplazan är en 800 kvadratmeter stor betongpark som innehåller trappor, räcken, böjar och granithinder. Endast skateboardåkning är tillåtet.

Spontanparken på Facebook
Spontanparken på Instagram

Norrevångsskolans spontranidrottsplats

Foto: Krisztina Andersson.

På Norrevångskolans spontanidrottsplats finns fotbollsplaner, landhockeyplan, hinderbana, basketplan och frisbeegolf-bana. Frisbeegolf-bana finns även vid Stenbackanavet i Asarum. Allt tillgängligt för allmänheten utan kostnad.

Utomhusaktiviteter på Asarums idrottsplats

Foto: Krisztina Andersson.

På Asarums idrottsplats kan du spela tennis, basket och bollspel helt gratis. I anslutning till idrottsplatsen finns också ett elbelyst motionsspår på 1 250 meter som du kan använda. Varken tennisbanan eller bollplanen behöver bokas utan står öppna att användas vardagar som helger.

Frisbeegolf (discgolf)

Foto: Krisztina Andersson.

I Karlshamn finns det två frisbeegolfbanor. En på Norrevångskolan och en på Stenbackanavet. Ta med egen frisbee eller låna via Fritidsbibblan.

Här kan du se karta över banan för Norrevång i och ladda ner scorekort.

Här kan du ladda ner scorekort för Stenbackanavet.

Halda skatehall i Svängsta

I Svängsta, Öjavadsvägen 2, finns en 853 kvadratmeter stor inomhushall för skateboard. Den innehåller trappa, räcken, böjar, curbs och bowl. Endast skateboardåkning är tillåtet i hallen.
För mer information om öppettider i hallen var god och kontakta Karlshamns Skateboardförening Annexet.

Om du vill prova på skate och/eller kickbike så kan du låna utrustning gratis genom fritidsbibblan.

Se mer information och öppettider här.

Hällaryds skatepark

På Elisbergsvägen 2 i Trensum finns en utomhus skatepark.

Utegym

Det finns fyra kompletta utegym i kommunen, klicka här för mer information om utegymmen samt karta.

OCR-hinderbana

Vid Lingobackens motionsspår finns OCR-hinderbana. OCR står för Obstacle Race Course. Hinderbanan består av ett motionsspår som är 1,4 kilometer långt och har elva hinder med varierande svårighetsgrader. Det är valfritt hur man tar sig förbi och den som inte vill prova på hinderbanelöpning kan använda motionsspåret för promenad eller jogging. I anslutning till banan finns även cykelslingor för mountainbike i tre olika distanser.