Bli en ung ledare

Vill du bidra till mer meningsfulla fritidsaktiviteter för unga i Karlshamn och samtidigt utveckla dina egna ledarskapsförmågor? Då är utbildningen ”ung ledare” något för dig.

Fritidsgårdarna tillsammans med fritidsenheten i Karlshamns kommun vill ta till vara ungas kompetenser och stärka deras engagemang, ansvarstagande och ledarskapsförmågor så att vi kan bli en ännu bättre ungdomskommun med möjlighet till ett större fritidsutbud för våra unga.

Ung ledare – vad ger det dig?

Genom att gå utbildningen ung ledare kommer du ha möjlighet att utvecklas som person och stärka dina ledarskapsförmågor. Du kommer även ges möjligheter att efter fullföljd utbildning få sommarjobba med att leda yngre ungdomar. I förlängningen ger utbildningen dig möjlighet att utifrån behov och intresse leda olika typer av aktiviteter riktade till unga.

Ung ledare – vad ger det oss som kommun?

Vi vet vilka oerhörda kompetenser unga har och inga har bättre kunskaper om unga än unga själva. Vi vet också att det finns många vinster av att ge unga möjligheter att växa och utvecklas och få möjlighet att vara delaktig i utformningen av sin och andras vardag. Lärandet och delaktigheten tillsammans med möjligheten att erbjuda mer aktiviteter till unga är drivkraften och syftet med nysatsningen.

Ung ledare – för vilka?

Utbildningen vänder sig till dig som är född mellan 2007-2004 och känner att du vill utvecklas och tillsammans med andra unga stärka dina ledarskapsförmågor.

Upplägg

Vi kommer träffas 8 tisdagar under våren 2024 med start vecka 9 och avslut vecka 20.
Innehållet kommer bland annat bestå av diskussionsforum, föreläsningar, HLR-utbildning, där teori och casearbete blandas. Inga förkunskaper krävs.

Det finns endast ett begränsat antal platser och platserna kommer lottas ut. Ansök senast den 27 februari.

Intressanmälan

Skicka in en intresseanmälan via e-tjänst