Öppna tangentbordsmeny

Aktivitetskalender

Fritidsgårdarna i Karlshamns kommun arrangerar, utöver den öppna fritidsgårdsverksamheten, flera aktiviteter. Vi har samlat en kort beskrivning av några arrangemang nedan och för att läsa aktuella datum och datum för anmälan se Kalender.

Aktivitetskalendern uppdateras löpande under året.

Hitta på sidan

Läger på Kofsa

Vill du gå på tjejläger, dagläger, övernattningsläger eller funkisläger? Här finns något för alla som går i årskurs 6 till sista året på gymnasiet.

Gå till karlshamn.se/lager för mer information och bokning

Onlinegård på Discord

Fritidsgårdarna har en discordkanal. Där kan du vid olika tillfällen, tillsammans med fritidsledare och andra ungdomar chatta, samtala, spela spel, gamea och mycket mer.

För att komma till fritidsgårdarnas discord, besök Discords webbplats:

Onlinegården – Discord

För att kunna delta i fritidsgårdarnas online-events så behöver du först skapa dig en användare och sedan vänta på att bli godkänd av en administratör. Detta gör du via länken ovan.

Bellevue gamers

Under flera sportlov har fritidsgårdarna arrangerat ett större LAN för dig som är mellan 13-19 år. Är du som ungdom intresserad av Lan och gaming och skulle vilja vara med och arrangera Bellevue Gamers? Kontakta oss!

För mer information om aktuella arrangemang, följ Bellevue Gamers på Instagram och Facebook:

Bellevue gamers – Instagram 

Bellevue gamers – Facebook

Disco - Skolbalders

Sedan 1978 har det arrangerats drogfria discon på Baldershage i Häradsbäck utanför Älmhult. Fritidsgårdsenheten i Karlshamns kommun arrangerar detta i samarbete med 10 närliggande kommuner.

Resorna arrangeras 4 gånger per år och kostar 150 kr inklusive bussresa och entré. Information om detta sprids via högstadieskolorna och fritidsgårdarna. Personal från fritidsgårdarna i Karlshamn finns alltid med på resorna. Mer information om nästa arrangemang hittar du i kalendern.

 

Skolavslutning

Varje år erbjuder fritidsgårdarna i Karlshamns kommun ett skolavslutningarrangemang för kommunens barn och unga.  Skolavslutningsarrangemanget är ett sätt att möjliggöra för alla kommunens barn och unga att delta i ett glädjefyllt och drogfritt firande.

Under åren har vi kunnat erbjuda konserter med Idol Ola, E.M.D, Darin, Petter, Sean Banan, Samir och Viktor, Robin Stjernberg och Yohio men även mindre arrangemang såsom aktiviteter på spontanparken eller på någon av våra fritidsgårdar.

Tjejmässan IDUN

En gång om året arrangeras tjejmässan Idun till tjejer i åldrarna 12-20 år. All personal och alla utställare är kvinnor/tjejer.

Mässan äger rum i Fritidsgården Annexets lokaler i centrala Karlshamn, Rådhusgatan 14, under påsklovet. Alla aktiviteter är kostnadsfria. Vi har även ett café som serverar både mat och fika.

Idun har årligen besökts av 100-150 tjejer.

Om du som företagare, ideell förening eller sponsor på något sätt vill bidra till tjejmässan, kontakta fritidsgårdarna i Karlshamn.

Årets Mässa, 2023, kommer tyvärr inte att kunna genomföras men på Fritidsgården Annexet kan du som identifierar dig som tjej besöka Tjejöppet torsdagar kl 15-17.30. Tjejöppet är med endast kvinnliga fritidsledare.

Freebounce

Freebounce erbjuder kommunens unga en aktivitetsdag med hoppborgar och hinderbarnor.

Dessa aktivitetsdagar kommer arrangeras under vissa lov och ledigheter samt även i samband med andra större arrangemang i kommunen. Freebounce arrangeras av fritidsgårdarna och är inte bundet till någon fysisk plats utan flyttar runt i kommunen.

Sommarens resor

I sommar åker vi till flera platser i södra Sverige och vi vill att du hänger med!

Vi börjar sommarlovet med att besöka Dreamhack. Sedan när värmen gassar på tar vi en tripp till Tosselilla Sommarland och svalkar oss. Vi avslutar sommarlovet med ett besök på nordens största nöjespark – Liseberg!

Här kan du läsa mer.

Pop-up fritidsgården

Välkommen till pop-up fritidsgården i sommar! Vi kommer vara vid två ställen mellan vecka 26-32 (stängt vecka 29). Kom och häng med kompisar, hitta på aktiviteter, ta det lugnt i skuggan eller chilla i solen. Kom gärna med tips på vad just DU vill göra. Här finns något för alla unga i Karlshamn – hos oss kan din idé bli verklighet!

Läs mer om pop-up fritidsgården här.