Aktivitetskalender

Fritidsgårdarna i Karlshamns kommun arrangerar, utöver den öppna fritidsgårdsverksamheten, flera aktiviteter. Vi har samlat en kort beskrivning av några arrangemang nedan och för att läsa aktuella datum och datum för anmälan se Kalender.

Aktivitetskalendern uppdateras löpande under året.

Hitta på sidan

Bellevue gamers

Under sportlovet arrangerar fritidsgårdarna ett större LAN för dig som är mellan 13-21 år. För mer information om aktuella arrangemang, följ Bellevue gamers på Instagram och Facebook:

Bellevue gamers – Instagram 

Bellevue gamers – Facebook

Freebounce

Freebounce erbjuder kommunens unga en aktivitetsdag med hoppborgar och hinderbarnor. Dessa aktivitetsdagar kommer arrangeras under vissa lov och ledigheter samt även i samband med andra större arrangemang i kommunen. Freebounce arrangeras av fritidsgårdarna och är inte bundet till någon fysisk plats utan flyttar runt i kommunen.

Skolavslutning

Varje år erbjuder fritidsgårdarna i Karlshamns kommun ett större skolavslutningarrangemang för kommunens barn och unga.  Skolavslutningsarrangemanget är ett sätt att möjliggöra för alla kommunens barn och unga att delta i ett glädjefyllt och drogfritt firande. Under åren har vi kunnat erbjuda konserter med Idol Ola, E.M.D, Darin, Petter, Sean Banan, Samir och Viktor, Robin Stjernberg och Yohio men även mindre arrangemang såsom aktiviteter på spontanparken eller på någon av våra fritidsgårdar.

Skolbalders

Sedan 1978 har det arrangerats drogfria discon på Baldershage i Häradsbäck utanför Älmhult. Fritidsgårdsenheten i Karlshamns kommun arrangerar detta i samarbete med 10 närliggande kommuner. Resorna arrangeras 4 gånger per år och kostar 150 kr inklusive bussresa och entré. Information om detta sprids via högstadieskolorna och fritidsgårdarna. Personal från fritidsgårdarna i Karlshamn finns alltid med på resorna. Mer information om nästa arrangemang hittar du i kalendern.

 

Tjejmässan IDUN

En gång om året arrangeras tjejmässan Idun till tjejer i åldrarna 12-20 år. All personal och alla utställare är kvinnor/tjejer. Mässan äger rum i Fritidsgården Annexets lokaler i centrala Karlshamn, Rådhusgatan 14, torsdagen på påsklovet. Alla aktiviteter är kostnadsfria! Vi har även ett café som serverar både mat och fika.

Idun har årligen besökts av 100-150 tjejer.

Om du som företagare, ideell förening eller sponsor på något sätt vill bidra till tjejmässan, kontakta fritidsgårdarna i Karlshamn.

Onlinegård på Discord

Fritidsgårdarna har en onlinegård. Där kan du vid olika tillfällen, tillsammans med fritidsledare och andra ungdomar chatta, samtala, spela spel, gamea och mycket mer. För att komma till onlinegården, besök Discords webbplats:

Onlinegården – Discord

För att kunna delta i fritidsgårdarnas online-events så behöver du först skapa dig en användare och sedan vänta på att bli godkänd av en administratör. Detta gör du via länken ovan.