Aktivitetskalender

Fritidsgårdarna i Karlshamns kommun arrangerar, utöver den öppna fritidsgårdsverksamheten, flera aktiviteter. Vi har samlat en kort beskrivning av några arrangemang nedan och för att läsa aktuella datum och datum för anmälan se Kalender.

Aktivitetskalendern uppdateras löpande under året.

Hitta på sidan

Bellevue gamers

Under sportlovet arrangerar fritidsgårdarna ett större LAN för unga i åldrarna 13-21 år. För mer information om aktuellt arrangemang följ Bellevue gamers på Instagram och Facebook.

Freebounce

Freebounce är arrangerat av fritidsgårdarna och där erbjuds kommunens unga en aktivitetsdag med hoppborgar och hinderbanor. Freebounce kommer erbjudas vissa lov och ledigheter samt även i samband med andra större arrangemang i kommunen. Det är inte kopplat till en fysisk plats utan arrangemanget flyttar runt i kommunen.

Skolavslutning

Varje år erbjuder fritidsgårdarna i Karlshamns kommun ett större kostnadsfritt skolavslutningarrangemang i bland annat Bellevueparken för kommunens barn och unga.  Skolavslutningsarrangemanget är ett sätt att möjliggöra för alla kommunens barn och unga att delta i ett glädjefyllt och drogfritt firande. Under åren har vi kunnat erbjuda konserter med Idol Ola, E.M.D, Darin, Petter, Sean Banan, Samir och Viktor, Robin Stjernberg och Yohio.

Skolbalders

Sedan 1978 har det arrangerats drogfria discon på Baldershage i Häradsbäck utanför Älmhult. Fritidsgårdsenheten i Karlshamns kommun arrangerar detta i samarbete med 10 närliggande kommuner. Resorna arrangeras 4 gånger per år och kostar 150 kr inklusive bussresa och entré. Information om detta sprids via högstadieskolorna och fritidsgårdarna. Personal från fritidsgårdarna i Karlshamn finns alltid med på resorna. Mer information om nästa arrangemang hittar du i kalendern. (För tillfället är Skolbalders inställt på grund av covid-19 och FHM’s riktlinjer angående stora sammankomster)

Skolbalders regler och anmälan

Tillstånd av vårdnadshavare

Busstider

Tjejmässan IDUN

En gång om året arrangeras tjejmässan Idun till tjejer i åldrarna 12-20 år. All personal och alla utställare är kvinnor/tjejer. Mässan äger rum i Fritidsgården Annexets lokaler i centrala Karlshamn, Rådhusgatan 14, torsdagen på påsklovet. Alla aktiviteter är kostnadsfria! Vi har även ett café som serverar både mat och fika.

Idun har årligen besökts utav 100-150 tjejer.

Om du som företagare, ideell förening eller sponsor på något sätt vill bidra till tjejmässan så tag kontakt med fritidsgårdarna i Karlshamn.

Onlinegård på Discord

Varje onsdag kl 16.00-19.00 med start ht 2021 kan möta fritidsledare och andra ungdomar på Fritidsgårdarnas discord. Chatta, samtala, spela spel, gamea tillsammans och mycket mer. För att komma till vår discord kan du klicka här.

För att kunna delta i fritidsgårdarnas online-events på onsdagar behöver du skapa dig en användare och vänta på att bli godkänd av en administratör, någon av oss fritidsledare.