60-årsjubileum

Karlshamns musikskola fyller 60 år och det firar vi den 9-14 maj under en jubileumsvecka fylld av sång, musik och glädje. Hjärtligt välkomna på våra publika konserter! Du betalar inget inträde och behöver inte boka plats.

Måndag 9 maj

Blåsmusik på stan: Torget, klockan 16:30.

Musikskolans blåsorkestrar underhåller på torget.

Tisdag 10 maj

Marsch och fanfar: Avmarsch från musikskolan klockan 12:00.

Marsch och fanfar på stadens gator och torg med Karlshamns Musikskolas Trumkår och brasselever.

Musikteater: Stadsteatern, klockan 18:00

Samarbete med Teatersmedjans Johan Jansson. Föreställningen bjuder på kör, sångsolister och kompband med avtryck i musikalernas värld.

Onsdag 11 maj

”Strängkonsert”: Stadsteatern, klockan 18:00

Välkomna till en musikalisk resa med fiol-, cello- och gitarrsträngar i fokus. Musikskolans elever i olika åldrar med lärare bjuder på musik från olika genrer.

Torsdag 12 maj

Låtbåten: Stadsteatern, klockan 18:30

Låtbåten är en fartfylld musikal med mycket sväng och härlig sång! Korpadalens tvåor står redo på scen tillsammans med musikskolans lärarorkester. Presentatör Sven Ågren.

Fredag 13 maj

Pianocafé: Musikskolan (Sal 1), tre olika konserter klockan 17:00, 18:00 och 19:00.

Sitt ner en stund och fika medan våra elever underhåller med skön musik. Det genomförs tre musikcaféer med olika musik och elever vid varje tillfälle.

Lördag 14 maj

Magnus Holmander och träblåseleverna: Carl Gustafs kyrka, klockan 14:30.

En av Sveriges främsta klarinettsolister Magnus Holmander bjuder upp till konsert med musikskolans träblåselever. Det här vill ni inte missa! Pianist: Henrik Måwe.

Avslutningskonsert med före detta musikelever: Stadsteatern, klockan 18:00.

Välkomna till jubileumsveckans galaavslutning med stor orkester, enastående ensembler och fantastiska solister. En kväll där musikskolan verkligen får spänna bågen och stolt visa upp vilken effekt 60 års musikskoleutbildning har haft för att sätta Karlshamn på den musikaliska världskartan. Dirigent: Musikskolechef Fredrik Gustafsson.