Personalklubben 2023

Friluftsdag 14 oktober

Våga prata-loppet – Spring för psykisk hälsa!
Spring eller promenera, 5 eller 10 km.

Plats: Nytorpet, Långasjönäsvägen 181, 374 91 Asarum.
Tid: lördag, 14 oktober klockan 10.00. Anmälan sker på plats klockan 09.00–09.45.
Barnlopp: För barn hålls ett barnlopp klockan 10.30.

Pris delas ut till vinnarna i loppet, och en utlottning av priser sker efter att alla är i mål. Alla i barnloppet får ett pris! Dusch, bastu och bad finns på plats för en mindre kostnad. Att delta sker under eget ansvar.
Hinderbana och paddla kanot
Friluftsfrämjandet lånar ut kanoter och erbjuder en hinderbana för barn

Fritt fiske i Kroksjöarna
Kom och fiska i Kroksjöarna!
Korvgrillning och fika
Mörrums scoutkår grillar korv och ordnar fika.

Pilgrimsvandring Svenska kyrkan arrangerar en pilgrimsvand[1]ring (en lugn och tyst promenad) med fokus på välmående. Vi går cirka 5 km i cirka 2,5 timme. Ta med en egen fikaryggsäck. Alla är välkomna!
Plats: värmestugan på Nytorpet.
Tid: klockan 10.00.

Aktiviteter HÖSTEN  2023
Samtliga pass startar vecka 38 (dvs mellan den 18-24/9) om inget annat anges.

Här nedan hittar du länkar till våra pass som du är välkommen att anmäla dig till. När du har gjort en anmälan så får du en bokningskvittens. Denna kvittens är bara ett bevis på att du har gjort en anmälan. Det är alltså inget bevis på att du har fått en plats utan bara ett kvitto på din anmälan.  I vissa fall kan vi behöva lotta platserna och när detta är gjort så får du ett bevis på att du kommit med på passet.

Själva anmälan måste vara gjord senast den 20 augusti 2023. Du kommer sedan att få ett mail om du har kommit med på passet och vilket datum passet startar. Därefter MÅSTE du bekräfta att du vill ha din plats med vändande mail.

Samtliga pass är GRATIS för Personalklubbens medlemmar (om inget annat anges) och du har möjlighet att anmäla dig till flera aktiviteter. Vid full grupp förbehåller vi oss rätten att fördela platserna.

VIKTIGT är att när man har fått en plats att man verkligen kommer på passen.

Måndagar
Vattengympa – medel
På Väggabadet med start måndagar kl. 13.15 – 14.00
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionssimning/bad efter genomfört vattengympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas vid anmälan.

Workinggympa
I Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagar kl. 16.45 – 17.45.
En härlig och rolig gympa. Ordningen mellan rörelserna och uppläggningen av passet gör att workinggympan passar även dig som har ont i nacke och rygg. Ledare är Åsa Hansén.

Dynamisk yoga på Pure Yoga
På Pure Yoga, Erik Dahlbergsvägen 30 H (bakom Polisstationen i Karlshamn) med start måndagar kl. 18.30 – 19.20.
Denna klass passar alla nivåer dvs även nybörjare och är väldigt enkel och behaglig. På denna klass har Personalklubben totalt 15 platser och man bokar sig från gång till gång. Man har alltså ingen stående plats. Du bokar dig för varje gång du vill delta och i mån av plats.
För att aktivera ditt yogakort hos Pure Yoga Sweden så skickar du ett sms till 0725-75 65 75 och du måste då uppge för- och efternamn samt e-postadress. Viktigt är att du för varje gång du anmäler dig uppger för- och efternamn. Du kommer sedan att få mer instruktioner om hur du ska gå tillväga. Ledare Patricia

Jympa Soft med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagar kl. 19.00 – 20.00.
Jympa soft är hoppfri och inkännande. Du har extra tid för att hitta rätt i rörelserna och utrymme att anpassa övningarna utifrån dina egna förutsättningar. Här tränar du sånt som din kropp är gjord för. Du sträcker och roterar, trycker ifrån, sviktar och går. Skön träning för hela kroppen.

Multifys med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagar kl. 20.00 – 21.00.
Multifys är rak, enkel allroundträning med mycket energi. Passet kan beskrivas som klassisk fysträning förpackat i inspirerande variation på upplägg och med Friskis känsla för dynamik, tillgänglighet och träningspepp.

Tisdagar
Vattengympa Lindemo kl. 16.30-17.25
I Lindemohemmets varmvattenbassäng med start den 17 oktober och på tisdagar kl. 16.30-17.25 .
Vattengympa är en skonsam motion som passar alla målgrupper. Nyanmälningar har förtur.

Vattengympa Lindemo kl. 17.30-18.25
I Lindemohemmets varmvattenbassäng med start den 17 oktober och på tisdagar kl. 17.30 -18.25 .
Vattengympa är en skonsam motion som passar alla målgrupper. Nyanmälningar har förtur.

Latinodans med Gloria  i Asarumsgymnasternas regi
I Korpadalsskolans gymnastiksal, med start tisdagar  kl. 17.30 – 18.30.
Ett danspass med härliga latinorytmer! Salsa, Chacha, merenge, regaeton, bachata, cumbia är några danser som vi inspireras av. Alla kan vara med! Ledare är Gloria Tonnvik.

Vattengympa i Korpens regi
På Väggabadet med start tisdagar kl. 17.00 – 18.00.
Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Ledare är Eva Karlsson. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Yin & Yang Yoga på Pure Yoga – (OBS! Byte av dag)
På Pure Yoga, Erik Dahlbergsvägen 30 H (bakom Polisstationen) med start tisdagar kl. 17.00-18.00.
Denna klass är en harmonisk yogaklass i ett lugnt tempo som inkluderar både mjuka, stående rörelser och avslappnande positioner på yogamattan. Genom lugna andetag och mjuka rörelser ger vi kroppen en inlyssnande och återhämtande stund. Du förbättrar rörligheten i ryggrad och höft, och hittar ett lugnare sinneslag och emotionell balans. Klassen avslutas med en guidad meditation eller aromatheraphy som inger en rofylld känsla. Passar alla nivåer och du behöver inga förkunskaper.  Vi har totalt 25 platser och man bokar sig från gång till gång. Man har alltså ingen stående plats. Du bokar dig för varje gång du vill delta och i mån av plats.
För att aktivera ditt yogakort hos Pure Yoga Sweden så skickar du ett sms till 0725-75 65 75 och du måste då uppge för- och efternamn samt e-postadress. Viktigt är att du för varje gång du anmäler dig uppger för- och efternamn. Du kommer sedan att få mer instruktioner om hur du ska gå tillväga. Ledare är Sara O Larsson

Kör
I Väggasalen på Väggaskolan tisdagar kl. 17.30-19.00 med start den 5 september.
Välkommen att vara med och sjunga i vår kommunkör. Inga förkunskaper krävs utan bara att man tycker att det är roligt med sång och musik. Vi sjunger alla sorters låtar. Vid frågor kontakta gärna Henrik ”Henke” Hemberg på mobilnr: 070-265 00 46.

Onsdagar
Introduktionsgympa med Gloria
I Kordadalsskolans gympasal med start onsdagar kl. 17.00-18.00
Nu är det dags att få tillbaka vår vardag. Vanliga sysslor som att knyta skor, bädda sängen, kratta löv, skotta snö m.m. ska inte vara en utmaning. Rörlighet och ork ska man ha under hela livet.
Ett pass utan flås, hopp och studs. Perfekt för dig som vill komma igång med träning eller träna på ett mjukare sätt och i lugn takt. Vi tränar rörlighet , balans och kroppsstyrka. Vi lär oss även korrekt teknik för att göra övningarna så att skador förebyggs. Det enda redskap som behövs är din egen kropp och en yogamatta kan vara bra att ta med sig. Alla kan vara med oavsett ålder. Ledare är Gloria Tonnvik.

Sensing yoga med Barbro
I Prästslättens gymnastiksal, onsdagar kl. 17.30-18.40. (OBS! Ny lokal)
En yogaform där du rör dig naturligt efter din kropps villkor. Du tar med dig matta, filt, vatten, 2 medelstora kuddar som inte är för mjuka. Såväl nybörjare som vana yogisar är varmt välkomna.

Jympa med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagar kl. 18.00 – 19.00.
Rejält utan hopp! Träningen är lagom tuff och enkel för att passa de flesta.

Coreflex med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagar kl. 19.00 – 20.00.
Träningen utgår från dina naturliga rörelsemönster, där du utmanar både rörlighet och stabilitet. Känslan är fokuserad och samlad men samtidigt aktiv, stark och energifull.

Vattengympa – intensiv
På Väggabadet med start onsdagar kl. 18.30-19.30.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionssimning/bad efter genomfört vattengympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas vid anmälan.

Innebandy
Vi är ett gäng innebandykillar och tjejer som träffas i Klockebacksskolans gymnastiksal på onsdagar mellan kl 20.00-21.30 för att spela innebandy.
Hit är alla välkomna. För mer info kontakta martin.eliasson@karlshamn.se

Torsdagar
Vattengympa – medel
På Väggabadet med start torsdagar kl. 12.00 – 12.45.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionssimning/bad efter genomfört vattengympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas vid anmälan.

Cirkelfys funktionell sportig träning i stationer med Friskis & Svettis
I Österslättskolans gymnastiksal, med start torsdagar kl. 19.00-20.00.
Cirkelfys är gruppträning med fokus på styrka, rörlighet, stabilitet och koordination för hela kroppen. Du jobbar i stationer med olika redskap eller med din egen kroppsvikt. Pulsökning får du på köpet. Efter uppvärmning är det dags för tre varv i cirkeln. Du kör din övning ca 45 sekunder, kort vila innan det är dags för nästa station. På Cirkelfys är övningarna funktionella.

Fredagar
Lunchyoga på Pure Yoga
På Pure Yoga, Erik Dahlbergsvägen 30 H, Karlshamn, fredagar kl. 12.00- 12.50.
Lunchyoga är en enkel Vinyasa Flow klass. Har du aldrig yogat tidigare så är detta en bra klass att börja med. Denna klass passar alla nivåer dvs även nybörjare och är väldigt enkel och behaglig. På denna klass har Personalklubben totalt 15 platser och man bokar sig från gång till gång. Man har alltså ingen stående plats. Du bokar dig för varje gång du vill delta och i mån av plats
För att aktivera ditt yogakort hos Pure Yoga Sweden så skickar du ett sms till 0725-75 65 75 och du måste då uppge för- och efternamn samt e-postadress. Viktigt är att du för varje gång du anmäler dig uppger för- och efternamn. Du kommer sedan att få mer instruktioner om hur du ska gå tillväga. Ledare Amanda Altin m.fl.

Rullande schema med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start fredagar kl. 17.00 – 18.00.
Under detta pass så får du prova olika pass som Friskis & Svettis har att erbjuda.

Resor på personalklubben.com
Personalklubben i Karlshamns kommun ingår i ett nätverk av personalklubbar i sydöstra Sverige och tillsammans har vi nöjet att erbjuda våra medlemmar (och medföljande) reseupplevelser till ett konkurrenskraftigt pris! Du hittar alla resor på nätverkets sida: personalklubben.com

Lördagar
Vattengympa – intensiv
På Väggabadet med start måndagar kl. 09.00 – 10.00
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionssimning/bad efter genomfört vattengympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas vid anmälan.

All info om passen och om vi eventuellt kommer att behöva ställa in något pass kommuniceras på här webben under respektive pass.

Vardagssmart mat i praktiken – matlagningskurs hösten 2023 -FULLT!

Hur får vi till god, hälsosam, enkel och hållbara matvanor i vardagen? Hur kan små förändringar göra stor skillnad?
Under tre matnyttiga och inspirerande kväller kommer du att få möjlighet att laga mat, få råd och tips till smarta matval av Emma Martner som är legitimerad dietist. Det blir matnyttiga och inspirerande utbildningskvällar där vi får med oss många praktiska tips och recept till vardagen. Emma tar också med oss på en resa i kostdjungeln vi lever i och diskuterar kostråd och matmyter.

Vi ses vid tre tillfällen i Norrevångsskolans hemkunskapskök:
Tisdagen den 26/9                     17.30-20.00
Tisdagen den 10/10                   17.30-20.00
Tisdagen den 24/10                   17.30-20.00

Totalkostnaden för samtliga tre utbildningskvällar är 100 kr och anmälan görs till susanne.hakansson@karlshamn.se eller via telefon 0454-816 50. Meddela även eventuell specialkost vid anmälan. Anmälan är bindande och plasterna begränsade och det är därför viktigt att du kan delta vid samtliga tre tillfällen. Vid anmälan får du besked om hur du betalar och när du kan hämta din biljett.

Loppmarknad

Vår loppmarknad som var inplanerad att äga rum den 14 oktober i Bellevueparken, Dans Inn kommer inte att kunna genomföras pga lokalen ska användas till annan verksamhet.

Övrigt

Tänk på att visa omtanke om varandra: stanna hemma om du har förkylningssymtom.
All info om passen och om vi eventuellt kommer att behöva ställa in något pass kommuniceras på webben.