Låna genom personalklubben

Som medlem i personalklubben har du möjlighet att låna diverse redskap och produkter som har med friskvård att göra. Här nedan kan du se vad det är vi har att låna ut och om du är intresserad av något ta kontakt med Susanne Håkansson.

Massagekrage: Unik design som ger allt från avslappnande massage till otroligt kraftig ”trummassage”. 10 olika styrkenivåer. Perfekt för användning på nacke, skuldra och rygg. Fungerar även bra på säte och lår. Löser upp stela muskler och ökar blodgenomströmningen.

BungyPump (stavar): Är den unika träningsstaven med cirka 20 centimeters inbyggd fjädring. Stavarna finns i modellen med motstånd på 4 kilo. Du får ut mycket mer av träningspasset än med vanliga gåstavar – starkare kropp, högre förbränning och bättre kondition.

  • Upp till 77 % ökad förbränning jämfört med vanlig promenad
  • 90% av kroppens muskler aktiveras vid BungyPump Walking
  • Justerbar längd
  • Effektiv träning för hela kroppen, var och när du vill
  • Kan användas av alla oavsett ålder och kondition
  • Passar alla, från vardagsmotion till elitträning
  • Skonsam och mjuk för armbågar och axlar
  • Lovordas av medicinsk expertis och används i rehabilitering

Stavar: Justerbara gåstavar i aluminium med ett bra låssystem som gör att stavarna håller sin längd. Stavgång är en motionsform som passar alla åldrar. Den ger en allsidig träning som är skonsam för lederna och särskilt för knäna. Stavgång har visat sig vara upp till 30 procent mer effektivt än vanliga promenader när det gäller fettförbränning.

Balansbräda: På en balansbräda stärker och tränar du din balans och koordinationsförmåga, vilket är avgörande för att muskler och leder inte ska utsättas för överbelastning.

Ryggsträckare
Ryggsträckaren hjälper till att bli kvitt spänningar i ryggen och ger dig en bättre hållning. Används sittande eller liggande, Stimulerar blodcirkulationen och ger dig en trevlig massageeffekt. Det finns flera olika nivåer.

Fitness gummiband: Stärker och tränar upp det mesta av kroppen. Dubbelsnodd med mjuka handtag i bägge ändar.

Hopprep: Hoppa hopprep och bränn kalorier. När du hoppar hopprep använder du alla dina muskler och leder men det krävs också en viss skicklighet och träning. Ett tips kan vara att börja med 10 x 10 hopp. Öka sedan mängden hopp tills du kan göra 100 hopp utan att vila.

Spikmatta: Den ger störst effekt på dig som stressar, sover dåligt, har låg energi, muskelspänningar, stelhet, spänningshuvudvärk, tillfällig smärta i rygg och nacke eller för dig som helt enkelt önskar bättre och djupare sömn/vila för att få mer daglig energi. Rådfråga alltid läkare vid dokumenterade medicinska diagnoser eller funderingar. Det förefaller vara så att blodcirkulationen och syretillförseln ökar till kroppens muskler och organ. Blodtrycket sänks och det är smärt- signalerna till hjärnan som frigör kroppens ”må-bra”-hormoner. Kroppens endorfiner och oxytociner ökar och ger en avslappnande effekt vilket gör att den lämpar sig ypperlig vid sömnsvårigheter. Du får ökad energi, blir piggare, får lägre blodtryck och ökat välbefinnande. Många vittnar om stark smärtlindring och att de sover bättre om nätterna.

Pilatesboll: En pilatesboll kan ersätta din vanliga styrketräning och ge lika bra resultat. Med en pilatesboll kan du träna balans, stabilitet, flexibilitet, bättre koordinationsförmåga, hållning, bål och bättre kroppskontroll. Det finns många bra övningar som kan tränas med hjälp av en pilatesboll.

Fit Soft Ball: Mjuk boll att klämma på. Perfekt att ha på kontoret för att undvika musarm. Mycket bra stressavkoppling. Tränar händer, fingrar och underarmar.

Massageboll: Liten boll som lindrar stress och spänningar i hand-, nack- och ryggmuskler samt under fötterna.

Fit Handgrips: Handstärkare med stålfjädrar och handtag av skumgummi. Stärker händer, fingrar, handleder och underarmar.

Träningshjul: Effektivt träningsverktyg för att träna coremuskulaturen samt armar och ben. Börja på knä eller stående och rulla hjulet framåt på golvet.
Med träningshjulet får du ett ordentligt träningspass! Sköna handtag på sidorna av hjulet.

Kettlebells: Kettlebells är ett utmärkt redskap för att träna både styrka och uthållighet. På kort tid kan du få riktigt bra träning, som dessutom är rolig, finns i vikterna 4 kg, 6 kg och 10 kg.

Cd-skivor och böcker: Vi har också flera cd-skivor med avslappningsövningar och med mentalträning. Det finns också böcker och häften som handlar om glädje, stress, balans, avslappning, positiv självbild och tid mm.

Kubb: Är ett sällskapsspel utomhus. Spelet går till så att kubbar (spelpjäser) ställs på två rader på vardera kant på en rektangel, i mitten ställs en något större kubb som är kungen. Sedan gäller de för de två lagen att turas om att med pinnar kasta ner det andra lagets kubbar, för att till slut vinna genom att fälla kungen.

Boule: Ett spel och en sport, som spelas genom att kulor av stål kastas mot en liten träkula, kallad ”lille”.

Brännboll: En brännbollsmatch spelas mellan två lag som turas om att vara inne- respektive utelag. Spelet utövas på en plan, ofta med gräsunderlag, av godtycklig storlek. Innelagets medlemmar skall i tur och ordning försöka slå iväg en tennisboll så långt som möjligt med hjälp av ett slagträ och därefter hinna så långt som möjligt runt en bana markerad av fyra koner eller motsvarande föremål.

Fritidsbibblan
Genom Fritidsbibblan kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis i upp till 7 dagar. Kommunen vill med denna satsning ge möjligheten till fler att få en aktiv fritid genom att gratis kunna prova på olika fritidsaktiviteter. Fritidsbibblan ligger på Boktryckargatan 3 i Karlshamn och har öppet måndag-fredag klockan 07.30-12.30 och 13.00-16.00. Dag före röd dag (och afton) 07.30-12.00 och mer info på: Fritidsbibblan, Låna utrustning – Karlshamns kommun