Caroline Bomsjö, stödassistent

 

Caroline Bomsjö jobbar på Höralyckan som stödassistent. Foto: Matilda Wärlinge Andersson/Karlshamns kommun

Caroline gick barn och fritid med inriktningen, människor med behov av särskilt stöd, på gymnasiet. Nu jobbar hon som stödassistent på Höralyckan här i Karlshamn.

Caroline jobbar natt och hennes jobb innebär att vara behjälplig under den tiden, i slutet av sitt pass, alltså på morgonen, stöttar hon brukarna i deras morgonrutiner. Själva arbetet kan variera utefter vad brukaren behöver stöttning med men det finns en grund och det är att se till att brukarna får möjlighet att leva sina liv så bra det bara går.

– Jag ger andra människor en möjlighet att leva ett liv med allt vad det innebär för just den individen, det är också därför jag valde det här yrket. Jag älskar att jobba med människor och vill ge möjligheten till de som inte klarar av det på egen hand att leva ett fantastiskt liv och skapa en egen livshistoria, förklarar Caroline.

Även om jobbet som stödassistent är väldigt givande enligt Caroline,  kommer det med sina utmaningar också. Den främsta är att alla brukare har olika behov och olika diagnoser och det gäller att tillgodose det så att brukarna kan leva det liv som de önskar. Men för Carolines del är utmaningarna också en del av att utvecklas själv.

– Jag har inte bara hjälpt brukarna jag jobbar med att utvecklas och nå sina mål i livet, utan jag har själv utvecklats som människa. Genom erfarenheten utvecklas jag i min yrkesroll och blir ännu bättre på att ge brukarna de förutsättningar som behövs, säger hon.