Camilla, tvätteribiträde

Camilla Corlin ser till att tvätten till boenden och kunder i hemtjänsten sorteras, tvättas, manglas, viks och packas. Foto: Hanna Hörnbäck/Karlshamns kommun

Camilla Corlin lämnade ett nattjobb inom vården för att jobba på tvätteriet på Ekegården. Här trivs hon och har inte ångrat att hon bytte bana!

Camilla Corlin är undersköterska i grunden, och har jobbat inom vården sedan 80-talet. Sedan 1994 jobbar hon hos oss i Karlshamns kommun. Hon jobbade nattpass på äldreboendet Östralycke i samband med att boendet byggdes om. Då fick hon en chans att byta till ett jobb som tvätteribiträde – och där trivs hon!

Idag jobbar hon på tvätteriet på Ekegården, där hon sköter tvätten både åt det särskilda boendet och till flera hemtjänstgrupper.

– Det känns skönt att leverera tvätten tillbaka till boende och kunder i hemtjänsten. Vi får ett stort förtroende från vår chef som ger oss fria händer att lägga upp arbetet inom verksamheten på bästa sätt, berättar hon.

Utmaningarna i vardagen är inte så många, enligt Camilla. Hon ska se till att tvätten blir klar i tid så att chaufförerna kan leverera ren tvätt till brukarna och verksamheten. En typisk arbetsdag innebär bland annat att hon sorterar smutstvätt efter kulör inför tvätt. Sedan manglar, viker och packar hon ren tvätt till verksamheten.

– Jag vet att det kanske inte låter så kul för andra, men jag stormtrivs verkligen med mitt arbete, säger Camilla.