Adriana, familjebehandlare

Adriana Jörnestål jobbar som familjebehandlare på öppenvården barn och familj.

 

På öppenvården barn och familj jobbar Adriana Jörnestål som en av kommunens familjebehandlare.

Som familjebehandlare jobbar hon med barn och deras familjer som på något sätt behöver råd, stöd, vägledning eller någon typ av intensivt förändringsarbete. Det är ett väldigt varierande jobb som bland annat innehåller möten med klienter. En arbetsdag kan också innehålla stöd i hemmet, då får föräldrarna vägledning så att de kan få vardagen att fungera bättre, och däremellan kan det dyka upp telefonsamtal och frågor som behöver besvaras.

– Det kan dyka upp alla möjliga frågor, men många behöver samtala om sina funderingar och bekymmer som kan dyka upp i föräldraskapet, och då hjälper vi till, berättar Adriana.

Vissa kvällar leder Adriana också föräldragrupperna Abc – Alla barn i centrum.

– Abc är på kvällstid, och då erbjuder vi föräldragrupper där jag är gruppledare. Vi har olika teman som utgår i från, grunden är att prata om hur man skapar goda relationer, förklarar hon.

Planen var inte alltid att bli familjebehandlare för Adriana, hon jobbade flera år inom äldreomsorgen men kände att kroppen inte orkade med längre och då började hon fundera på att vidareutbilda sig. Först läste hon in tredje året på gymnasiet för att få högskolebehörighet och efter det föll valet på en 3, 5 år lång utbildning till socialpedagog och för Adriana känns det helt rätt!

– Det här är ett väldigt givande jobb, det bästa är att varje dag få träffa olika familjer och deras barn, man får vara en del av deras resa. Och att vi alltid jobbar för barnens bästa, säger Adriana.