Aktiv sommar 2024

Ungdomarna har gjort olika jobb, bland annat hjälpt vaktmästarna på fritidsanläggningarna, lagat mat eller jobbat på Karlshamnsbostäder.

Aktiv sommar är ett projekt som anordnats av Fältgruppen och Fritidsgårdarna tillsammans med Karlshamns Sparbank. Under två veckor under sommarlovet provade 22 ungdomar mellan 13 och 15 år på jobblivet.  

Ungdomarna delades in i olika jobbgrupper där de under förmiddagarna spenderade sin tid. Några lagade mat, några jobbade på Karlshamnsbostäder, några hjälpte vaktmästarna på kommunens fritidsanläggningar och några provade på att jobba på 34:ans fynd, Pingstkyrkan.

Hjalmar Willander är en av de som deltog i projektet sommaren 2024, han tillhörde matlagningsgruppen.

–  Jag har lärt mig laga mat och baka. En massa olika rätter och bakverk, men det roligaste var att baka kanelbullar, säger han.

Räddningstjänst, polis, budget…

Eftermiddagarna fylldes av olika aktiviteter, bland annat besök på ungdomsmottagningen, information från våra budget-och skuldrådgivare och polisen.

–  Jag tycker att studiebesöket ute på Räddningstjänsten var roligast, helt klart! Där fick vi göra en massa samarbetsövningar! säger Lina Wennström som också deltog i Aktiv sommar.

Aktiviteterna leddes av våra unga ledare. Under våren fick ungdomar mellan 17 och 19 år gå en utbildning hos fritidsgårdarna i ledarskap och om de sen vill fick de chansen att ansöka om att få bli ung ledare på Aktiv sommar. Cissi Henriksson har haft rollen som ung ledare och har under de här veckorna planerat och lett aktiviteterna för hela gruppen.

–  Jag har lärt mig massa nytt utifrån studiebesöken, om olika yrken och viktig information, men också lärt mig hur det är att leda en grupp, berättar hon.