Feriejobb, vikariat och praktik

Om du som ung funderar på sommarjobb, praktik, prao eller kanske vart du ska göra ditt examensjobb när du studerar har vi på Karlshamns kommun flera olika möjligheter! 

För dig som student

Vi på Karlshamns kommun tycker att det är viktigt att ha kontakt med dig som studerar. Dina idéer, din kunskap och ditt ifrågasättande gör så att vi kan utveckla vår organisation. På samma gång får vi även möjlighet att visa upp våra verksamheter och de yrken vi har att erbjuda. Hos oss har vi olika typer av verksamheter beroende på ålder, utbildning och skolform. Din kontakt med oss kan till exempel vara när du gör prao under högstadietiden eller när du ska skriva uppsats vid universitet.

Om du går en utbildning inom vård och omsorg och söker praktikplats är du välkommen att kontakta Socialförvaltningens praktiksamordnare. Kontaktuppgifter här på sidan.

Om du går en utbildning med inriktning barnomsorg, skola eller pedagogik och söker praktikplats kontaktar du utbildningsförvaltningens VFU-samordnare.

Semestervikariat

Är du på jakt efter sommarvikariat? Vill du göra skillnad i vardagen på riktigt? Varje sommar letar vi efter semestervikarier som ska hjälpa oss att hålla verksamheten igång när ordinarie personal är lediga. Här får du värdefulla erfarenheter att ta med dig in i din framtida karriär – eller kanske till och med en fot in på din framtida arbetsplats?

Inom kommunen finns det olika yrkesgrupper som på olika sätt är med och skapar en trivsam och trygg vardag för dem som bor i vår kommun. Det kan till exempel handla om att hålla rent och snyggt på gator, torg och grönområden. Men de flesta av våra semestervikariat hittar du inom vård och omsorg! Här får du möjlighet att göra skillnad för människor som behöver stöd – varje dag. Du blir en del i att göra sommaren trygg och trevlig för Karlshamns äldre invånare, eller för personer som har en fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning.

Just nu har vi inga semestervikariat att söka. Men som vanligt hittar du alla våra lediga jobb här

Feriearbete för skolungdom

Karlshamns kommun ordnar varje sommar feriejobb för dig som är 17-18 år och som vill prova på yrkeslivet. Här får du under tre veckor prova på ett av de yrken vi har inom kommunen, vi har ferieplatser inom till exempel vård och omsorg, park, vaktmästeri och städ. Vi har också ferieplatser inom fastighetsskötsel hos bostadsbolaget Karlshamnsbostäder. Det ger dig pengar i fickan, men också en inblick i arbetslivet och vad det innebär att jobba inom kommunens verksamheter.

För att kunna söka ett feriejobb hos Karlshamns kommun krävs att du:

  • Bor och är folkbokförd i Karlshamns kommun
  • Är i rätt ålder
  • Inte tidigare har haft feriejobb hos Karlshamns kommun.

När du söker ett feriearbete söker du till alla platser, men om du skulle vara intresserad av att jobba inom en viss verksamhet kan du skriva det i din ansökan. Sommaren delas alltid in i tre ferieperioder och jobben lottas ut rangordnat efter ålder. Först i utlottningen ligger de sökande som är äldst men som aldrig haft ett feriearbete tidigare. Information om ansökningsprocessen publiceras inför varje sommar.