Hundliv

Hund som badar

För dig som har hund finns många trevliga promenadstråk och vandringsleder i fina omgivningar att njuta av. I Karlshamn finns dessutom en hundrastgård där hunden kan leka utan koppel. När det gäller hundbad är det viktigt att tänka på att hundar inte får vistas på de kommunala badplatserna.

Hundrastgård

Hundrastgården i Karlshamn invigdes 2019 och är 800 kvadratmeter stor. Den ligger vid Idrottsvägen i bostadsområdet Rosenkällan. Här får hundar fritt springa runt och leka utan koppel. Tänk på att följa reglerna för hundrastgården. Det är till exempel inte tillåtet att röka på platsen och man ska även plocka upp efter sin hund för allas trevnad.

Så här hittar du till kommunens hundrastgård.

Hundbad

Vill du bada med din hund när temperaturen tillåter är det viktigt att tänka på att hundar inte är välkomna på de kommunala badplatserna. Exempel på kommunala badplatser är Sternö, Kollevik, Nytäppet, Köpegårda och Långasjönäs. Hela listan hittar du här.

På andra platser där det går att bada gäller allemansrätten och hundar är välkomna att bada, om inget annat skyltas. Om din hund badar på en plats där det finns andra badgäster är det viktigt att visa hänsyn. Som hundägare har du alltid ansvar för din hund och vad den gör. Kom ihåg att hundar ska hållas kopplade mellan 1 mars och 20 augusti.

Exempel på platser där du kan bada med din hund är:

  • Boön
  • Kofsa
  • Södra Hoka
  • Tallen, Långasjönäs naturreservat

Här kan du läsa mer om lösa hundar i naturen.

Vandringsleder

Här hittar du tips på motionsspår och vandringsleder där du kan promenera eller springa tillsammans med din hund.