Samhällsvetenskapsprogrammet - SA

Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar på olika sätt idag. Omvärldsperspektivet är viktigt och vi vill att programmet ska kännetecknas av en nära kontakt med samhället.

Programmet är tydligt högskole­förberedande och sätter samhällsvetenskapen i centrum. Det handlar om frågor som rör demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. 

Vi erbjuder följande inriktningar på SA:

 Beteendevetenskap

 Denna inriktning ger dig ­kunskap om människors ­utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Dessutom får du kunskaper i kommunikation, lärande och ledarskap samt förmåga att tillämpa samhällsvetenskaplig metodik. Barns och ungdomars utveckling, olika samhälls­problem och ett praktiskt ­arbetssätt kännetecknar ­inriktningen. 

Medier, information och kommunikation

 Denna inriktning ger dig ­kunskaper i åsikts- och opinions­bildning och hur vår omvärldsuppfattning ­formas, samt om medieteknik och mediernas roll i samhället. Du ­kommer att få använda ­digital teknik i stor ­utsträckning och har möjlighet att göra ditt ­gymnasiearbete som en ­medieproduktion. 

Samhällsvetenskap

 Denna inriktning ska ge dig kunskap om samhällsstrukturer och livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå. Din förståelse för samhällsfrågor fördjupas genom tillämpning av samhällsvetenskaplig metodik. Du får en chans att fördjupa dig i aktuell forskning, aktuella ­händelser och även ­möjligheten att kombinera ämnen med varandra.

SA erbjuder dig en bra grund att stå på inför fortsatta ­studier. Du blir förberedd för högskolan och livet!


  • Publicerat: 2019-01-21 av andreas.saleskog@utb.karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?