Regionmästerskapen i VVS

Foto: Roger Petersson

Regionmästerskapen i VVS

2018-02-07 |
Tio elever från VVS- och fastighetsprogrammet, varav två från Blekinge, gjorde under tisdagen upp om en plats i yrkes-SM som hålls i april. Törnströmska gymnasiet var arrangör för regionfinalen för första gången.

Skolmästare från Förstklassiga skolor får delta i en praktisk tävling som genomförs i under vecka 5 och 6. Regionmästerskapet anordnas under en dag på en Förstklassig skola och tävlingen består av två olika praktiska uppgifter. 

Albin Karlsson från Vägga Gymnasieskola, se fotot ovan, deltog i årets mästerskap och genomförde en mycket bra tävling och fick höga poäng men konkurrensen var hård. Det var millimeter som räknades vid bockövningarna och i systemkunskap gällde det att hålla rätt på ventiler, backventiler, blandningsventiler så att allt hamnade på avsedd plats. Det blev till slut Andreas Svensson från Törnströmska som tog hem vinsten och alltså även får representera södra Sverige i SM i vår.

Tobias Nilsson, Samuel Wytorp, Felix Hansen och Kevin Gustavsson agerar supporters till Albin. Allihop går på VF, Vägga Gymnasieskola.

Industrirör

Som enda gymnasieskola i Sverige har VVS- och fastighetsprogrammet på Vägga Gymnasieskola en inriktning mot industrirör under den senare delen av utbildningen.

– Det ökar chanserna för våra elever att få jobb med 30 procent. Förra året fick alla elever som gick ut jobb med en gång, säger läraren Roger Petersson.

Öppen skola

Om du går i nian kan du kontakta din skolas SYV så hjälper hen dig med kontakten till gymnasieskolan. Du kan få prova att gå VF under en dag! Eller något av våra andra program! Välkommen!

Text och foto: Roger Petersson

  • Författare: harriett.svensson@utb.karlshamn.se
  • Etiketter: VVS- och fastighetsprogrammet Vägga Gymnasieskola Förstklassig skola
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?