Foto: Harriett Svensson

Fullt hus på Vägga!

2017-11-23 |
En regnig onsdagskväll på Vägga Gymnasieskola och ändå strömmade blivande elever och deras föräldrar i en strid ström genom en marschall-upplyst skolgård och in i värmen!

Besökarna välkomnades av skolans elevstöd som agerade guider och värdar. I entréhallen fanns också skolans SYV på plats för att informera och guida gästerna. Elever presenterade sina program på en catwalk i Väggasalen för en fullsatt salong. Tjejer och killar från skolans tretton nationella program  och Introduktionsprogram berättade varför de hade valt Vägga och vad det var som är det bästa med just deras program.

 

SYV i entréhallen och en fullsatt aula där ES16 spelar och eleverna presenterar sina program.

Yrkesprogrammens elever med ljus framtid

I byggnaderna som innehåller El- och energiprogrammet, Fordon- och transportprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Bygg-och anläggningsprogrammet och gymnasiesärskolans fyra program rådde en febril verksamhet när eleverna och personalen tog emot regnvåta besökare. Gästerna blev bjudna på kaffe, pepparkaor och massor med information. Elever på alla våra yrkesprogram pratar mest om att de har jobb - om de vill, när de tar studenten. Och flera av dem fortsätter plugga på högskola eller yrkeshögskola! Framtiden är ljus!

 

Två yrkesprogram Vård-och omsorgsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet

UF - Ung företagsamhet

I skolans cafeteria ställde våra UF-företag ut. Trettioen företag visade upp sig och de Unga företagarna presenterade sin affärsidé för Drakarna i Draknästet. De som lyckades bäst var Successmood UF, Herman Andersson från Ekonomiprogrammet och T-shirtkompaniet UF, Ellen Andersson, Max Eriksson och Majken Graham från Estetiska programmet. Marcus Thengius från Circom var en av drakarna och också VD för företaget som delade ut 1500 kr var som stipendium till de båda UF-företagen. Vi säger stort grattis!

 

Vinnarföretagen Successmood UF och T-shirtkompaniet UF

Successmood UF

”Med en väl förberedd och stilig presentation, tydlig och enkel presentation av produkten och med en säljande attityd.”

Drakar: Marcus Thengius, Circom Peter Enckell, Sparbanken I Karlshamns näringingslivsstiftelse 

T-shirtkompaniet UF

”Ett sammansvetsat team som höll en tydlig presentation med ett bra engagemang.”

Drakar: Bertil Hedén Storegate, Patrick Isaksson Noda, Björn Flod Sparbanken i Karlshamn

Tre rätta svar...

En fråga på varje program - och de som besökte minst tre program och har svarat rätt på minst tre frågor kan vinna två BIO-biljetter. Många var det som svarade och det tar en stund att rätta - men vinnarna presenteras på måndag! Då ska ni få samtliga rätta svar också!

 

UF - Ung företagsamhet - 31 företag ställer ut och ett som  underhåller i arenan.

 

Teknikprogrammet och Estetiska programmet - bild

 

Naturvetenskapsprogrammet och entréhallen där även Arbetsförmedlingen fanns för att  visa vilka bristyrken som vi kommer att få i framtiden.

Stort tack till alla er som besökte oss för en fantastisk eftermiddag och kväll!

  • Författare: harriett.svensson@utb.karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?