Foto: Åsa Wyndhamn

Möjligheternas värld på Kreativum

2017-10-09 |
Den 9-13 oktober 2017 har eleverna i högstadiet chansen att vidga sina vyer och se hur det kan se ut i ett kommande arbetsliv!

Väggas fina TE16 elever - Teknikprogrammet årskurs 2,  är under veckan företagsrepresentanter för olika företag på Möjligheternas Värld på Kreativum tillsammans med elever från Knut Hahn i Ronneby och Nordenbergskolan i Olofström.

 

Fokus på TEKNIK

Omkring 1000 elever i årskurs 8 från Blekinge kommer att strömma genom lokalerna och lära sig mer om teknik under veckan.

Men våra elever  kommer inte bara att representera utan också själva gå på studiebesök och lyssna på föreläsningar om teknik. Det blir en fullspäckad vecka för alla inblandade.. 

Fokus under dagen är teknik och några av de yrken som vi kan hitta inom området, oavsett om man vill studera vidare eller inte. Det blir en spännande dag med möjlighet att prova på olika aktiviteter, allt från robotprogrammering till att löda och arbeta med CAD.

Våra elever från Teknikcollege-utbildningarna vid Vägga Gymnasieskola, Knut Hahnsskolan och Nordenbergsskolan är guider under dagen. Vem kan bättre berätta om teknikvalet än den som just gjort det?

Tillsammans med Teknikcollege, Calmon Stegmotorteknik AB, Volvo Personvagnar, Evomatic, Uniper, IF Metall och Avalon Innovation erbjuder Kreativum en hel vecka med möjligheter att prova på ny teknik!

 

Text och foto: Åsa Wyndhamn

  • Författare: harriett.svensson@utb.karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?