Lions i Karlshamn har utsett årets stipendiat!

Foto: Privat

Lions i Karlshamn har utsett årets stipendiat!

2018-02-13 |
Grattis Minnah! Hon är elev på Väggas Ekonomiprogram och har fått Lions stipendium. Dett innebär att hon får åka på ungdomsläger med ungdomar från hela världen i tre veckor. Till sommaren bär det av till Italien, Österrike, Slovenien eller Belgien.

Det blev Minnah Rajko som går årskurs 2 på Ekonomiprogrammet, EK16b. Det betyder att hon får tillbringa tre veckor i juli utomlands, tillsammans med andra ungdomar från hela världen.

Minnah vet inte riktigt varför just hon valdes – men hon läser engelska och spanska och klarade intervjun hos Lions bra, den var på engelska. Hon ansökte i slutet av december och blev sedan uttagen till intervju.

Lions club i Karlshamn

Lions stipendium delas ut till en elev varje år. Den som får stipendiet får tillbringa tre veckor på ett internationellt ungdomsläger i Italien, Österrike, Slovenien eller Belgien. Först bor deltagarna en vecka hos en familj i värdlandet. Sedan samlas alla lägerdeltagarna  på ett universitetscampus i två veckor.

Minnah kommer att få se och uppleva mycket samt träffa många intressanta personer. Dessa möten med människor och nya platser kommer hon att ha glädje av i sitt fortsatta liv.

Text: Ulf Andersson

  • Författare: harriett.svensson@utb.karlshamn.se
  • Etiketter: Lions club i Karlshamn Internationellt ungdomsläger Ekonomiprogrammet Vägga Gymnasieskola
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?