Foto: Bella Váradi

Bakom KAN-galan

2018-02-05 |
För en vecka sedan gick KAN-galan av stapeln. Hotell- och turismprogrammet på Vägga Gymnasieskola - elever från alla tre årskurserna var med och arrangerade hela galan. Så här skriver eleverna om sitt arbete:

Vi på HT, Vägga Gymnasieskola, tillsammans med Karin Strindgård från Centrumföreningen och Annica Hammar från Karlshamns Kommun har planerat och genomfört Kan-galan 2018.

Förberedelser:

Bordsplacering – mejlat alla som bokat biljett till Kan-galan angående namn, allergi, skjuts.

Pressträff- Där vi träffade dem två huvudsponsorerna till Kan-galan och några representanter från Styrgruppen.

Dekorationer- Planerat hur det ska se ut på borden och i själva lokalen. Gått till affärer kollat efter guldiga dekorationer, eftersom det var guldtema.

Biljetter- Postat och delat ut biljetter till Kan-galan.

Marknadsföring - lagt ut meddelande på facebook om kan-galan, förberett pressmaterial.

Delade upp arbetsuppgifter till Hotell- och turismelever.

Förberedde för våra huvuduppgifter till kvällen.

 

Dagen innan galan förberedde vi lokalen med hjälp av ettorna och tvåorna på Hotell- och turismprogrammet. Medan de fixade till alla goodiebags som skulle delas ut vid avslutningen av galan, har vi andra ställt fram alla bord. När vi var klara fick ettorna och tvåorna hjälpa till att duka, medan vi fixade de sista borden och svarade på några mejl som vi har fått från gästerna.

Några timmar innan galan ställde vi alla namnbrickor på plats och markerade på borden och stolarna de som hade någon allergi/specialkost.

När ettorna och tvåorna kom gick vi igenom deras uppgifter en sista gång och klockan 18.00 började galan.

 

Det vi gjorde under kvällen var:

Bella - huvuduppgiften var marknadsföring, se till att pressen fick allt info och sedan vara tillgänglig där det behövdes resten av kvällen.

Isabell – huvuduppgiften var entrévärd och att hjälpa scenvärdarna med att ha koll på priser och scheman under kvällen, sedan vara tillgänglig där det behövdes resten av kvällen.

Ettorna och tvåorna fick stå i garderoben, vara entré- och VIP värdar samt vara scenvärdar.

Under kvällen fick vi också hjälp av en person som tog studenten från Hotell- och turismprogrammet förra året. 

En fantastisk kväll!

Förberedelserna var kul, men ibland lite stressigt. Allting gick bra och kvällen blev en succé tack vare bra förberedelser och alla personer som var med och hjälpte till under kvällen.

Vi var arton elever som deltog i arbetet. Förberedelserna började vi redan första dagen på praktiken så från den 8:e januari ända fram till den 26:e. De första två veckorna jobbade vi med förberedelserna från 8-15 och den tredje veckan jobbade vi från 8-17 så sammanlagt omkring 115 timmar. 

Vi tyckte att det var riktigt kul att jobba med ett sådant stort projekt. När vi började praktiken var vi rätt så nervösa inför att jobba med Kan-galan, men det gick bättre än vi trodde. Vi har lagt ner många timmars arbete på förberedelser och att göra alla gäster så nöjda som möjligt. Det mest arbetsamma delen i det hela var bordsplaceringen, då vi behövde alla namn för att se till att alla sitter med någon de känner eller har önskat att sitta med. Det var riktigt kul att se allt falla på plats när kvällen väl var igång. Allihop har gjort ett jättebra jobb, vi kände oss väldigt nöjda med kvällen. 

Text och foto: Bella Váradi HT15 och Isabell Adenholm HT15 

  • Författare: harriett.svensson@utb.karlshamn.se
  • Etiketter: KAN-galan Hotell- och tursimprogrammet Vägga Gymnasieskola
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?