Individuellt val

I din utbildning ingår 200 poäng individuellt val.

Skolan har planerat så att du läser 100 poäng i tvåan och resterande 100 poäng i trean. Du väljer som regel kurs för ett år i taget.

På Vägga Gymnasieskola har du ett stort utbud av kurser att välja bland.

Du hittar hela kursutbudet samt information via länken till höger; Individuellt val 2018 2019. 

Samtliga elever i årskurs två och tre har i sina scheman gemensam tid måndag eftermiddag för det individuella valet. Det vanligaste är att man läser kursen tillsammans med elever från skolans övriga program.

Som du ser i valbroschyren finns ett fåtal kurser som läses på annan tid – tänk på att skolbussar eller liknande inte är anpassade för detta och att du själv kan behöva organisera din hemresa.

Det är du som avgör vilket innehåll du vill välja, dina kursval måste inte vara kopplade till målen för det program du följer. Några gymnasieprogram erbjuder fördjupningskurser som anknyter till programmålen – det är du som avgör om det är detta du vill göra eller om du hellre vill välja kurser med helt annan inriktning.

För dig som har tankar på vidare studier erbjuder individuella valet en möjlighet att öka behörigheten. Går du ett yrkesprogram kan du välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet inom det individuella valet.

Inom ramen för individuellt val finns även möjlighet att läsa kurser som ger särskild behörighet och kurser som ger meritpoäng vid ansökan till högskola.

Valet görs på: Dexter

Du gör ditt individuella val i perioden 1 - 15 mars 2018

Har du frågor kring valet – kontakta din SYV.

Öppen dörr utan tidsbokning hos SYV varje dag kl 9.15 - 9.45. 

  • Publicerat: 2018-02-05 av harriett.svensson@utb.karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?