Elev på Vägga

Vägga Gymnasieskola är en språngbräda för att förverkliga dina drömmar. Dina tankar om framtiden avgör ditt val. Det är genom kunskap du växer. Vägga Gymnasieskola erbjuder dig en vacker och spännande miljö med närhet till havet och till centrala Karlshamn. Här möts tradition, modern teknik och kreativitet.

Många möten och nya vänner är en del av vår vardag. Vägga Gymnasieskola har cirka 1100 elever och 130 lärare och är en av Karlshamns största arbetsplatser. Med behöriga och inspirerande lärare vill vi ge dig kunskap och positiva minnen för livet.

På Vägga Gymnasieskola får du vara med och bestämma. Genom att delta i demokratiska beslut om skolans miljö och pedagogik, hoppas vi att vår skola blir din skola. Vi på Vägga Gymnasieskola satsar på hållbar utveckling för miljön och för ditt bästa.

När vi planerar din utbildning ser vi till dina behov och till det framtida samhället. Du skall vara väl förberedd för ditt yrkesliv och för framtida studier på högskola eller universitet.

För att du skall få fördjupade kunskaper försöker vi skapa sammanhang mellan olika kurser på ditt program. Vi har ett stort utbud av individuella val. Bland många exempel kan nämnas foto, språk, matlagning, svets och historia.

Vi erbjuder våra elever ett väl fungerade elevstöd i form av skolsköterskor, kuratorer, specialpedagoger, studie- och yrkesvägledare, elevassistenter och andra resurspersoner.

På vårt bibliotek kan du låna böcker, videokameror, digitalkameror, projektorer och bärbara datorer för redovisningar och olika projekt. Våra välutbildade bibliotekarier hjälper dig även att söka information på internet och i databaser.

Vi hoppas att få se dig här på Vägga Gymnasieskola!
Välkommen!

Skolledningen

Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?