Onsdag 15 juli

Torgscenen

Årets tjuvstart av Östersjöfestivalen på onsdagskvällen kör igång musikfesten ordentligt med tre konserter!

ca 19.00   Torget stängs
ca 19.15   Insläpp
ca 20.00   Sven-Ingvars 
ca 22.00   The Hooters

ca 23.30   Insläpp John De Sohn
ca 23.45   John De Sohn 

Sven-Ingvars

Sven-Ingvars bildades 1956 som ett pop- och rockband och har under årens lopp influerats av folkvisor och dansbandsmusik. De är med sina många hits, bl.a. ”Två mörka ögon”, ”Fröken fräken”, ”Min gitarr” och ”Byns enda blondin”, ett av landets mest folkkära band. Sven-Ingvars har under åren bland annat spelat på Hultsfredsfestivalen och fått en Grammis i kategorin ”Årets dansband”. 

2014 tog Sven-Ingvars ett sabbatsår, men i år är bandet tillbaka på vägarna igen och gör ett av sina stopp i Karlshamn under Östersjöfestivalen. Sist de gästade Karlshamn var när de gjorde en spelning i Bellevueparken 2013 och på Östersjöfestivalen 2011 då de gjorde en bejublad och välbesökt onsdagskonsert. Sångaren och frontfiguren Sven-Erik Magnusson är den ende originalmedlem som är kvar i det Värmländska bandet idag, och i bandet ingår även Thommy Gustafsson, Stefan Deland, Klas Anderhell, Staffan Ernestam och Sven-Eriks son Oscar Magnusson.

 

The Hooters

Det amerikanska bandet The Hooters startar i sommar sin 35-års jubileumsturné och den 15 juli gör de en exklusiv festivalspelning på torgscenen i Karlshamn. Med sin nyskapande blandning av reggae, ska och rock n’ roll har bandet gjort oförglömliga låtar som bland annat ”All You Zombies”, ”Hanging On A Heartbeat”, ”500 Miles”, ”Johnny B” och ”Satellite”. Bandet har sedan 80-talet haft en speciell plats i svenskarnas hjärtan och alla Hooters album sålde guld eller platina i Sverige under denna tidsperiod.

The Hooters har bland annat medverkat under de legendariska spelningarna på Live Aid-galan 1985 och i Roger Waters ”The Wall i Berlin”-konsert 1990. 2011 gjorde Philadelphia-bandet succé på Sweden Rock festival i Norje. The Hooters frontfigurer Rob Hyman och Eric Bazilian har även blivit flerfaldigt Grammynominerade som låtskrivare åt andra artister som Mick Jagger, Willie Nelson, Jon Bon Jovi, Taj Mahal, Joan Osborne och Cindy Lauper med flera. Den svensktalande gitarristen och låtskrivaren Eric Bazilian sågs senast förra sommaren på Östersjöfestivalens torgscen tillsammans med Niklas Strömstedt, som han hade ett musikaliskt samarbete med. Denna gång kommer han att inta torgscenen med The Hooters.

 

John De Sohn

En av Sveriges största houseartister John de Sohn avslutar onsdagskonserten med att få Stortorget i gungning med bland annat sina stora hits ”Wild roses”, ”Dance our tears away” och ”Under The Sun”. John de Sohn, eller Björn Johnsson som han egentligen heter, är en 30-årig discjockey från Ystad som slog igenom 2012 med låten ”Long time”. Hans singlar har sålt platina och toppat både den internationella och svenska danslistan.

Många ungdomar såg honom på Bråvallafestivalens scen i somras och den lite äldre publiken kanske känner igen honom från Allsång på Skansen (där han var den första medverkande house-artisten någonsin) och Världens barngalan i SVT förra året. I höstas släppte han albumet ”Far from home”, där man kan hitta samarbeten med artister som Linnéa Henriksson och Eric Turner. Albumet sammanfattar ett framgångsrikt år för John de Sohn som nu blir startskottet för Östersjöfestivalen 2015.

Biljetter till onsdagskonserten

Biljetterna kostar 295 kr och omfattar alla tre konserterna. Man kan även köpa biljett till enbart konserten med John De Sohn. Då kostar biljetten 99 kr i förköp och 100 kr vid entrén. Serviceavgift är inkluderat i priset.

Gratis entré för barn ej fyllda 12 år i målsmans sällskap.

Försäljningsställen:

Ticnet eller tel. 077-170 70 70
Karlshamns Turistbyrå: tel. 0454-812 03

Övrigt

Kulturkvarteren

17.00  Vernissage ”Festivalutställning” - Martin Bornholm måleri och Eva Sköld Westerlind foto i Karlshamns Konsthall

19.00  Kväll på Museigården - Karlshamns musikkår, dirigent Lena Larsson och kåsör Pertti Pennanen "En salig blandning".

Karlshamnstravet

10.00 Folkfest på travbanan i Asarum - Första start klockan 12.20. Entré. Mer information.

Carl Gustafs kyrka

14.30 Kerstin Forsberg och Mari Sundås

18.00 André Svensson från Hillsong Church STHLM musicerar med vänner.

Musiktältet Näsviken - Förfest

18.00 Tim Earle

19.00 Viktor Ber

20.00 STRUHL

21.00 Madison

22.00 Irish Pitch

Med reservation för eventuella ändringar.

  • Publicerat: 2015-07-10 av Johan.Bagewitz@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?