Under några sagolika sommardagar i juli visar skärgårdsstaden Karlshamn all sin charm och släpper alla hämningar. Då bjuder staden på folkfest i kolossalformat – Karlshamn Baltic Festival, Östersjöfestivalen. Varje år och alltid vecka 29. Vi Karlshamnsbor lever för festivalen. Man talar om den och planerar för den året om.

De senaste åren har närmare en kvarts miljon besökare invaderat Karlshamns gator och torg under festivaldagarna i juli. En imponerande siffra! Festivalen tillhör en av de största gratisfestivalerna i Sverige.

Serveringstälten är ett uppskattat inslag i festivalbilden, liksom trubadurer, jazzband och sambaorkestrar. För att inte tala om karnevalståget! Ett Rio àla Karlshamn.

I Baltic Song Contest, Östersjöns egen melodifestival, möts artister från våra grannländer i ädel sång- och musikkamp.

Det går att beskriva festivalen på lika många sätt som den har besökare. Men har du besökt festivalen i Karlshamn minns du säkert dofterna från högblom och stekt sill. Musiken på bakgårdarna och gågatorna. De lättklädda nätterna, marknadsgycklet, kulturkvarteren och hamnlivet. Lättsinnet och den glada trängseln.

Och i sommar är det dags igen! Bättre och större än någonsin. Succéerna sporrar och föder än mer kreativitet.

Välkommen till Karlshamn och Östersjöfestivalen!

Conny Nilsson
Festivalamiral

 

Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?