Foto: pressbild

Schlager och stjärnglans på årets festival

2017-03-27 |
Artisterna till Östersjöfestivalens konserter på stora torgscenen under torsdagen, fredagen och lördagen är nu klara! 2017 års festival invigs med pampig Karlshamnssignerad musik för att sedan bjuda på folklig svensk schlagerfredag och avrundas med en lördag som har stjärnglans och känsla av Europa.

– Det känns som pusslet börjar ta form och som vi har lyckats få en bredd på underhållningen. Vi hoppas att alla ska hitta något som passar. Jag är nöjd med helheten och lördagens stjärnglans känns som en kronjuvel. Sedan önskar jag att årets satsning på barn och unga med exempelvis Mares och Oliver Ingrosso på Snäckanscenen och Smakfesten i Näsviken blir så bra som vi hoppas, säger Anders Jönsson, festivalamiral och producent för Östersjöfestivalen.

Torsdagen den 20 juli 

Efter årets startskott den 19 juli med onsdagskonserten med Magnus Uggla, Faråker och gruppen De vet du, bjuder festivalens torsdag på musik som signeras Karlshamn.

Den traditionsenliga invigningskvällen startas i år med en apertif, ett förband, i form av TJ Leonard. Stockholmsbaserade TJ Leonard är uppvuxen i Mörrum och kommer bjuda festivalpubliken på country.

Invigningskonserten till den 51:a upplagan av Östersjöfestivalen står Karlshamn Wind Orchestra, med dirigent Martin Arpåker, för. Denna symfoniska blåsorkester, som består av professionella musiker som alla har rötter i Karlshamn och Blekinge, bjuder publiken på en konsert som andas Karlshamn. Solister är Anna Neah Deutgen och Anders Ekborg.

Festivaltorsdagen får i år en rockig bonusavslutning med Karlshamnsbandet AC/DC Jam.

Fredagen den 21 juli 

Folklig svensk schlagerfredag utlovas på stora scenen den 21 juli. Underhållningen inleds på eftermiddagen med Radio Blekinges final av P4 Nästa, tidigare Svensktoppen nästa.

Därefter tar Österlenartisten och sommarkarlshamnaren Danne Stråhed över. 

Efter dessa skånska danstoner utlovas schlagerfrossa på torget. Christer Björkman tar plats på scenen med kören Schlagerfeber, liveband och bonussystrarna Bella & Filippa från årets Melodifestival. Dessutom får vi höra schlagerveteranen Magnus Carlsson.  

Festivalfredagen avslutas, trots det svenska temat, varken svenskt eller med schlagertoner. Det brittiska bluesrockbandet Savoy Brown fortsätter Östersjöfestivalens bluestradition.

Lördagen den 22 juli 

Under årets sista festivaldag på stora scenen bjuds publiken både på en känsla av Europa och av stjärnglans. Lördagen inleds med den populära musiktävlingen Lilla Song Contest och fortsätter med bluesrockiga toner av Mr Big Jack från Polen.

Lördagens huvudakt blir Stjärnglans, en 1,5-timmeskonsert, där helheten hålls ihop av Robert Wells med 11-mannaband. Publiken får lyssna till bland andra Vocalettes, Melodifestivalaktuella Roger Pontare, artister från Lettland och Litauen, Sofia Källgren och Johan Boding. 10-åriga boogie woogie-stjärnan Emilio Walter från Kristianopel äntrar också lördagsscenen och lirar med idolen Wells. 

  • Författare: caroline.kideback@karlshamn.se
  • Etiketter: Östersjöfestivalen 2017 Anders Jönsson TJ Leonard Karlshamn Wind Orchestra Martin Arpåker Anna Neah Deutgen Anders Ekborg AC/DC Jam Danne Stråhed
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?