Foto: Magnus Lejhall

Planeringen klar för Guldeken 2018

2018-06-28 |
Den 5 oktober är det dags för den årliga näringslivsgalan Guldeken som återkommer till Ronneby och Blekinge Convention Center, Ronneby Brunn. En helt ny prisklass introduceras i år: MADE IN BLEKINGE

Made in Blekinge ny klass på Guldeken

Ronneby kommun har under några år delat ut Made in Ronneby, men nu är det dags att lyfta detta pris upp på Blekingenivå. Karlshamn, Ronneby och Karlskrona samverkar nu kring denna nya kategori för första gången i Guldeken 2018.

– Made in Ronneby kommer att finnas kvar som innan och vinnaren kommer att nomineras till det nya priset Made in Blekinge, säger Torbjörn Lind, näringslivschef på Ronneby kommun.

I Karlshamn inrättas nu ett nytt lokalt pris, Made in Karlshamn, där pristagaren kommer nomineras till Guldeken 2018 och även Karlskrona inrättar ett Made in Karlskrona pris under 2018.

Varför skapas Made in Blekinge?
Tanken med Made in Blekinge är att lyfta fram företag som bidrar till att dra in intäkter från omvärlden till Blekinge.

– Alla företag är givetvis viktiga för staden, regionen och landet, men den här typen av bolag fyller en särskilt viktig uppgift. De tillför pengar till länet och skapar även intäkter till våra lokala serviceföretag, säger Mathias Wijk, näringslivschef i Karlshamn.

– Det finns så många framgångsrika företagare runt om i Blekinge och styrkan med Guldeken är att det sätter ljuset på företag som bidrar till regionens tillväxt, understryker Pia Holgersson, näringslivschef i Karlskrona. 

Juryn för Made in Blekinge kommer att ledas av Blekinges Landshövding Sten Nordin och Catharina Rosenquist på Region Blekinge bidrar som jurysekreterare.

– Guldeken är inne på sitt tjugofjärde år och har blivit en naturlig del i Blekinges näringsliv, säger Jan Lennartsson, projektledare för Guldeken. I vanlig ordning bjuds gästerna på trerätters middag under galan samt underhållning från scenen med kända artister.

På www.guldeken.com kan du läsa mer om möjligheter att nominera företag till de olika kategorierna.

 Priskategorier i Guldeken 2018:
Made in Blekinge
Årets Unga Entreprenör
Hållbara Blekinge
Årets Tillväxtpris
Bästa Blekingeföretag
Bästa Uppstickare
Årets Blekingeambassadör

  • Författare: marianne.westerberg@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?