Blekinge Tekniska Högskola

På BTH:s campus i Karlshamn finns undervisningslokaler, bibliotek, laborationsmöjligheter samt administrationslokaler beläget centralt, precis vid havet.

Här är Sektionen för datavetenskap och kommunikation(logistik) verksam på plan 3. Inom intelligenta transportsystem handlar forskningen om integrering av elektroniska vägavgifter och hur tågtrafik kan planeras om vid driftstörningar. Fokus ligger på transportpolicyanalyser, simuleringar, utveckling av sökalgoritmer och på att finna hållbara transportlösningar.

På BTH:s campus i Karlshamn finns merparten av spelutbildningarna. På Campus Karlshamn finns två av högskolans tolv institutioner:

  • Institutionen för teknik och estetik

  • Institutionen för datalogi och datorsystemteknik

Campus Karlshamn ligger vackert beläget vid havet, på promenadavstånd från centrum. På området finns ett högskolebibliotek som är tillgängligt dygnet runt, varje dag, året runt för studenterna. Här finns också karriär- och studievägledning samt studenthälsa. Studenternas kårhus ligger 500 meter från campus. På Campus Karlshamn finns även Netport med ett 15-tal företag inom bland annat upplevelseindustrin.

Campus Karlshamn kännetecknas av en kreativ och familjär stämning. Studenter från olika program arbetar ofta tätt tillsammans i projekt och det är lätt att bygga nätverk som du har stor nytta av i framtiden.

 

 

 

 

  • Publicerat: 2014-01-23 av theresia.bergdahl@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?