Foto: Daniel Lenneér

Nya byggnaden på Möllegårdens skola invigd

2016-01-28 | Verka
Den nya byggnaden på Möllegårdens skola lystrar till namnet Guldgruvan. Det nya huset som ska inrymma förskola och fritids invigdes med pompa, ståt och besök av bananutdelande sjörövare i tisdags.

Det är regntungt i Svängsta när det är dags att inviga den nya skolbyggnaden på tisdagförmiddagen, men ändå syns inga sura miner. Det är inte varje dag man inviger en ny byggnad på skolan. Klockan nio fylls skolgården av förväntansfulla elever och lärare. Eleven Moltas Olofsson är konferencier under invigningen. Musik spelas och banden klipps av skolans elever.Den nya byggnaden på 300 kvadratmeter, som ska inrymma förskola och fritids, får namnet Guldgruvan. Ett ganska logiskt namn, eftersom ädelstenar gett namn åt skolans olika delar redan.- Namnet är för vi har våra barn här och de är våra gulklimpar, säger Helena Jönsson, rektor på Möllegårdens skola. Hon påpekar också att dagen är historisk. Det var 50 år sedan en skolbyggnad senast invigdes i Svängsta. 

 

Som komisk final på invigningen kommer det sjörövare. Det är namnet Guldgruvan som dragit till sig ett gäng sjörövare som hoppas hitta guld. Av piraterna får du veta att det är barnen på skolan och deras kunskap som är "skatten" i Svängsta. Sjörövarna visar sig vara snälla och bjuder barnen på bananer. 

 

Här ser vi förskolelärare och fritidsledare som dagen till ära klätt sig till sjörövare. 

  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter: invigning Möllegårdens skola
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?