Foto: Daniel Lenneér

Framtidsmässan 2018 stundar!

2018-03-01 | Verka
Om en vecka fylls Piren av framtid! Den 8 mars är det Framtidsmässa på Netport Piren igen. 50 st utställare och 70 seminarier gör att det är upplagt för en späckad dag. Idag hölls pressträff för att berätta vad årets mässa nästa vecka har att bjuda på.

Plugg eller jobb? Framtidsmässan hjälper dig hitta vägen! Framtidsmässan har varit en årlig tradition i Karlshamn de senaste tio åren. I år går mässan av stapeln den 8 mars, kl 9-14.30. 

Framtidsmässan har växt fram steg för steg och har nu funnits i cirka tio år. Intresset från utställare har i år varit så stort att arrangörerna tvingats tacka nej till sist på grund av platsbrist. Bland utställarna finns högskolor, andra utbildsningsförrättare och företag.

Det räknas med omkring 1500 besökare under dagen. Många av dessa är skolelever från närområdet, vår kommun och grannkommunerna, men också allmänhet är också varmt välkommen

Under dagen har besökarna möjlighet att möta ett femtiotal utställare samt lyssna på ett stort antal seminarier. Seminarierna rekommenderas varmt. Två entrepenörer lyfts fram lite extra i år är Amina med Minas chokladstudio och Henrik Arvidsson med Blekinge Kafferosteri. De har båda gjort sina passioner till företag, något som arrangörerna tror kan vara inspirerande för mässbesökarna. De har båda seminarier och berättar sina livshistorier om vägen fram till eget företag.Målgrupp för mässan är alla som har funderingar kring vidare studier eller arbete, oavsett ålder eller tidigare utbildningsnivå. Tanken är att besökarna ska få många intryck med sig efter besöket och att någonting ska "fastna".

Elever från Vägga gymnasieskola deltar aktivt i mässan som ett led i utbildningen. Mässvärdarna kommer från Hotell och turism-programmet och teknisk support från Elprogrammet.

Det är Karlshamns kommun, Olofströms kommun och Ronneby kommun som tillsammans med Arbetsförmedlingen arrangerar Framtidsmässa på Östra Piren. 

Läs mer om Framtidsmässsan på mässans egen sida.

  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?