Eftermiddagsverksamhet

Afterschool i Karlshamn & Asarum  

Under höstterminen 2016 startade ett nytt projekt upp, Afterschool, på Österslättsskolan och StenbackaNavet i Asarum . Det innebär eftermiddagsaktiviteter för alla elever som går i årskurs 7-9 i Karlshamns kommun. Några grupper finns även för årskurs 4-6 och vi hoppas på att utöka utbudet i vår.

Att vara med på Afterschool är helt gratis och det finns olika aktiviteter att välja på från måndag till torsdag varje vecka. Dessutom bjuds det på ett litet mellanmål i Österslätts och StenbackaNavets café innan man vandrar vidare till sin aktivitet.Naturligtvis kan man välja på mer än en eftermiddagsaktivitet i veckan men antalet platser på varje aktivitet är begränsat, vilket innebär att man kan hamna på väntelista till någon aktivitet tills en ny grupp startar upp. Elever har fått fylla i en enkät för att vi ska få tips på vilka aktiviteter de vill att vi startar. 

Afterschool samarbetar med olika föreningar i närområdet som erbjuder ledare från sin verksamhet till de olika aktiviteterna. Just nu samarbetar vi med Karlshamns fightcenter, Le Pique, IFK Karlshamn, Karlshamns brottarklubb, the Tube, Karlshamns simklubb, Karlshamns bowlingcenter och Asarums bangolf. Viktigt för oss är att det inte bara blir inriktning på idrott utan även finns plats och möjlighet för icke idrottsföreningar att vara med. Övriga samarbetspartners är Mötesplatsen/fritidsgården Annexet, Svenska kyrkan och Fria Läroverken. Idag finns även grupper för skapande, mat & bak, Parkour, Breakdance och styling i vårt utbud.

Extra kul i projektet är att det är så många unga ledare till att hålla i aktiviteterna. Vi har till exempel gymnasieelever till att hålla grupper för högstadiet och högstadieelever till mellanstadiet, vilket ger bra erfarenhet och utmaning för alla inblandade. Alla grupper har vuxna som ansvariga även om ledarna är ungdomar.

För lite mer inspiration och bilder följ gärna Afterschool Karlshamn på Instagram eller Facebook.   

Lattjo 49 - Norrevångskolan

Under höstterminen 2016 startade fritidsgården upp projektet Lattjo 49 på Norrevångskolan. Det innebär eftermiddagsaktiviteter för alla elever som går i årskurs 4-9.

Att vara med på Lattjo 49 är helt gratis och det finns olika aktiviteter att välja på från måndag till torsdag varje vecka. Dessutom finns det möjlighet att få ett litet mellanmål i skolans café innan man vandrar vidare till sin aktivitet.

Naturligtvis kan man välja på mer än en eftermiddagsaktivitet i veckan men antalet platser på varje aktivitet är begränsat vilket innebär att man kan hamna på väntelista till någon aktivitet tills en ny grupp startar upp.

Lattjo 49 samarbetar med olika föreningar i närområdet som erbjuder ledare från sin verksamhet till de olika aktiviteterna. Just nu i uppstarten samarbetar vi med Mörrums Hockey, Karlshamns Golfklubb, Asarumsgymnasterna, Mörrums Bordtennis och Karlshamns Schackklubb. Viktigt för oss är att det inte bara blir inriktning på idrott utan även finns plats och möjlighet för icke idrottsföreningar att vara med. Idag finns grupper för både skapande, Mat & Bak, fiske, parkour och dans i vårt utbud.

Eleverna i årkurs 4 till 9 har fått lämna in valblanketter som sammanställts och sedan skickas ut till föreningarna eller till de som är ledare. Där kontrolleras också närvaron. Vi försöker sedan kontakta de föräldrar vars barn inte dyker upp på en aktivitet de anmält sig till.  

Extra kul i projektet har det blivit att så många unga ledare valt att vara med. Innebär att i det flesta av grupperna är det unga ledare som leder unga deltagare.  

För lite mer inspiration och bilder följ gärna vårt instagramkonto Lattjo49

  • Publicerat: 2017-08-30 av madelaine.forsberg@utb.karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?