Foto: Privat

Golftränare blir årets ungdomsledare

2018-11-26 | Upplev
Henrik Wåhlin, Karlshamns Golfklubb, får årets kommunala ungdomsledarstipendium. Stipendiet är på 25 000 kronor och kommer att delas ut vid en sammankomst i Karlshamns rådhus på luciadagen.

Henrik Wåhlin, 50 år, stod i fredags på golfbanan och höll lektion med ett gäng tjejjuniorer då mobiltelefonen ringde. Karlshamns kommuns fritidschef ville meddela att han blivit utsedd till årets ungdomsledare 2018.

– Jag är såklart väldigt hedrad och glad över utmärkelsen, säger Henrik.

Henrik har spelat golf i 40 år och varit tränare sedan 1992. Han har sett sporten utvecklats under dessa år.

– Från att golf har varit lite av en snobbsport så är det idag en folkidrott som alla kan hålla på med.

Kan namnen på alla

Idag tränar Henrik sammanlagt uppåt 115 stycken ungdomar som är mellan sex till 20 år. Han tycker att det är viktigt att en tränare kommer väl förberedd till träningarna, är strukturerad och får alla att känna sig sedda.

– Jag kan namnen på alla jag tränar och tycker att glädje och kamratskap i gruppen är jätteviktigt, säger Henrik.

Torsdagen den 13 december klockan 18.30 sker prisutdelningen under en liten sammankomst i Rådhuset. Delegationen, som består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och fritidsnämnden, har följande motivering till valet av Henrik Wåhlin:

”I ur och skur, med noggrannhet och engagemang tränar Henrik Wåhlin Karlshamns Golfklubbs nya generation golfspelare. Hans ledarskap kännetecknas av att han är metodisk, strukturerad och kommer aldrig oförberedd till en lektion eller träning. Med sin ödmjuka och varma personlighet når han stora framgångar med sina adepter.”

Viktigt att hålla sig a´jour

Henrik håller alltid laget före sig själv, men tänker använda stipendiet till att utveckla sig själv inom den sport som han lägger stor del av sin vakna tid på.

– Det är viktigt att hålla sig a´jour med vad som händer inom idrotten för att kunna lära ut det senaste till våra ungdomar så de får den bästa tänkbara träningen, säger Henrik Wåhlin.

  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?