Foto: Leila Rudelius

Alexander Petersson är årets unga ledare!

2017-07-06 | Upplev
Genom sin drivkraft för ungdomsidrotten har Alexander Petersson återupplivat ungdomsverksamheten i Mörrums GoIS Bordtennisklubb som nu går mot en ljusare framtid. Det menar Delegationen i sin motivering som tilldelar honom årets stipendium för unga ledare.

Under jubileumsåret 2014 instiftade Karlshamns kommun ett stipendium riktat till unga ledare inom kultur- och idrottsrörelsen. Ledaren ska vara mellan 18-28 år och ha ett ledaruppdrag inom idrotts- eller kulturföreningarna i kommunen. Personen ska ha utmärkt sig, visat stort engagemang, gott ledarskap samt vara en god förebild för föreningslivet. Detta stämmer väl in på Alexander Petersson, tränare i Mörrums GoIS Bordtennisklubb och Mörrums GoIS Fotbollsklubb, som är årets ledarstipendiat.

Delegationen för utdelning av Karlshamns kommuns stipendium för unga ledare består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, fritidsnämnden och kulturnämnden och delegationens motivering till stipendiet lyder:

"Genom sin drivkraft för ungdomsidrotten har Alexander återupplivat ungdomsverksamheten i Mörrums GoIS Bordtennisklubb som nu går mot en ljusare framtid. Engagemanget som Alexander visar både genom sitt administrativa arbete och som tränare gör honom till en lysande förebild för föreningslivet i Mörrum."

Stipendiet är på 10 000 kronor och kommer att delas ut på stora scenen i samband med invigningen av Östersjöfestivalen torsdagen den 20 juli, cirka 20.30.

Det är fjärde året i rad som kommunen delar ut stipendiet som förra året gick till Lisa Carlsson, ungdomsledare i Karlshamns Ridklubb. Tidigare stipendiater är Matilda Johansson, lagkapten och mittback i IFK Karlshamn, och Povel Andersson, ungdomsledare på Teatersmedjan.

  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?