Ett kulturliv för alla smaker...

Här kan du ta del av det breda utbudet av kultur i Karlshamns kommun. Vi presenterar alla våra evenemang och aktiviteter i evenemangskalendern. Där har du möjlighet att söka efter arrangemang i de olika kategorierna, till exempel musik, teater, barn och familj.

Du finner även vår månadsaffisch över kulturevenemang under På gång.

Kulturstipendium för unga

Nu är det dags att söka till Karlshamns musik- och teaterfonds stipendium.

Kulturstipendiet tilldelas sökande i en ålder av 20-30 år, med anknytning till Karlshamns kommun, som utmärker eller utbildar sig inom scenkonstens område. Exempel är områdena teater, revy, dans, musik, sång, scenografi, ljud- och/eller ljussättning eller andra jämställda områden.

Stipendiebeloppet är 10 000 kr och syftet med stipendiet är att uppmuntra till fortsatt engagemang inom kulturens område t.ex. genom utbildning

Läs mer om stipendiet och hur man ansöker här

Kulturnatten i Karlshamn 2016

Nu är det dags att planera årets Kulturnatt, lördagen den 1/10. Vill du på något sätt delta i årets natt så är du välkommen till ett första diskussions- och planeringsmöte.

Vi ses på Lokstallarna i Karlshamn torsdagen den 25/8 kl.18.30-ca 20.00.

Årets Kulturnatt planeras gemensamt under tre stormöten, det första 6/4, det andra 2/6 och nu det sista den 25/8.

Till mötet den 25/8 måste alla programpunkter vara klara för att komma med i Kulturnattsfoldern. Viktigt är också att om du vill göra aktiviteter i våra gemensamma lokaler kontakta Kultur Karlshamn snarast, helst före sommarledigheten så vi hinner samordna olika aktiviteter, men allra senast 16/8. När alla uppgifter är klara kring ditt arrangemang under Kulturnatten (titel, lokal, tidpunkt m.m.) så fyller du i det formulär som finns på www.karlshamn.se/kultur. Formulärets uppgifter blir de som kommer att läggas i programfoldern. Hör gärna av dig om du undrar över något.

Har du inte möjlighet att vara med vid mötet men ändå vill delta under Kulturnatten - kontakta:
Pernilla tel.0454-812 36, pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.se eller
Nanna tel.0454-812 43, nanna.ronne2@karlshamn.se

Välkommen!

En snabb slant - bidrag för ung kultur

En snabb slant är ett bidrag som Kultur Karlshamn ger till unga som vill arrangera eller på annat sätt engagera sig och berika kulturlivet i Karlshamn.
Syftet är att stimulera ungas egna initiativ och entreprenörsförmåga inom kulturområdet och att öka ungdomars eget skapande, kreativitet, inflytande och delaktighet i kulturlivet. Bidraget ger möjlighet för ungdomar att skapa och driva egna projekt och arrangemang även utanför föreningslivet och skolan.

Läs mer om En snabb slant - bidrag för ung kultur

Bidrag för integrations- eller inkluderingsprojekt

Föreningar, organisationer och verksamheter i Karlshamns kommun kan nu söka pengar för att bekosta framtida integrationsprojekt. Syftet är att projekten ska möjliggöra möten, utveckla framtidstro, stimulera utbyten och utveckla lärande och förståelse tillsammans med nyanlända.

Karlshamns kommun har en pott på 2,1 miljoner kronor som ska delas ut under 2016 till integrationsfrämjande projekt som bidrar till ett hållbart inkluderande samhälle. Bidraget är ett engångsbelopp och kan sökas av föreningar, organisationer och verksamheter i Karlshamns kommun för att under året bedriva olika integrationsprojekt inom områdena kultur, utbildning, idrott, fritid och hälsa.

Läs mer om bidrag för integrations- eller inkluderingsprojekt

Lise & Gertrud - Kiss your darlings

3/9 kl.19 Lokstallarna

Picknickföreställning i Lokstallarna

Världsklassiker, megahits eller covers, kärt barn har många namn. Lise & Gertrud har gjort sig ett namn genom att tolka låtar som “alla” hört och framför dem på ett nytt sätt. De älskar det och publiken älskar det.

Med hjälp av Sting, John Lennon, Alicia Keys, Bob Dylan, ABBA, Elvis, The Beatles m.fl. sätter Lise & Gertrud känslorna i sval.  Förutom sin fenomenala tolkningsförmåga har de utvecklat sitt allra eget mellansnack där de gör iakttagelser och nedslag i vardagen. De bjuder på sina egna erfarenheter med en stor portion med humor och glimten i ögat. Möt dessa två supermusikaliska artister som efter femton år tillsammans på scenen fortsätter överraska och beröra.

Lise & Gertrud har medverkat på Nobelfesten, Allsång på Skansen, Så skall det låta, Idrottsgalan m.fl.

Medverkande: Lise Hummel och Gertrud Stenung
Speltid: c:a 2 timmar inkl. paus.
Producent: XTC Productions AB

Denna konsert är ett samarrangemang mellan Kultur Karlshamn, Karlshamns Riksteaterförening, Jazzföreningen Munthe och Pro Musica, och ges i form av en picknickföreställning där möjligheten ges att äta och dricka under konserten. Vill man äta, tar man egen mat och dryck med sig. Observera att det endast är tillåtet att äta och dricka vid borden, inte på läktarplats.

Insläpp kl. 18.

Biljetter släpps 1/8 kl.08. Köp biljetter via Nortic (länkarna nedan) eller på biblioteken i Karlshamn.

Köp biljett, bord

Köp biljett, läktare

  • Publicerat: 2016-06-20 av mikael.ronndahl@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?