Kultur

Upplev kultur i Karlshamn

Här kan du ta del av det breda utbudet av kultur i Karlshamns kommun. Vi presenterar alla våra evenemang och aktiviteter i evenemangskalendern. Där har du möjlighet att söka efter arrangemang i de olika kategorierna, till exempel musik, teater, barn och familj.

Kulturnatten i Karlshamn 2018

Nu är det dags att börja planera för årets Kulturnatt, lördagen den 6/10. Vill du på något sätt delta i årets natt så är du välkommen till det sista diskussions- och planeringsmötet i Lokstallarna den 27 augusti kl. 18.30 - ca 20.00.

Vid stormötet i augusti måste alla programpunkter vara klara för att komma med i Kulturnattsfoldern. Det är fritt fram att jobba med aktiviteter och arrangemang efter egna förutsättningar och lust.

Vill du göra aktiviteter i våra gemensamma lokaler (Lokstallarna, Folkets Hus, Rådhuset, Stadsbiblioteket) så måste du kontakta Kultur Karlshamn allra senast 15/8 men gärna före sommarledigheten så vi hinner samordna olika aktiviteter. Vi kommer att jobba med att fylla lokalerna efter hand så hör av dig så snart du kan om du har idéer.

Du anmäler aktiviteter till programfoldern via formuläret på www.karlshamn.se/kultur senast 27/8.

Kan du inte vara med på mötena, men vill delta i år, har idéer om vad du skulle vilja göra men vill samarbeta med andra eller har frågor om Kulturnatten så hör av dig via mail eller telefon till Simon Berg simon.berg@karlshamn.se, 0454-812 46 och Pernilla Ekvall Liljeqvist pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.se, 0454-812 36

Filmrullen hösten 2018

Filmklubben för dig som är 11-14 år

Medlemskort till Filmrullen kostar 125 kr, då får du se terminens fem filmer på Metropolbiografen i Karlshamn. För att vara med i filmklubben ska du vara född 2004-2007. Medlemskortet är personligt och ska visas upp vid varje filmvisning.

Höstens filmer är:

  • 14/9 Coco
  • 28/9 Los Bando
  • 12/10 Monky
  • 26/10 LasseMajas Detektivbyrå - Det första mysteriet
  • 9/11 Jumanji - Welcome to the djungle


Medlemskort köps via Nortic Biljettsystems webbplats från och med 7/9 kl. 10.00

Arr: Kultur Karlshamn i samarbete med Metropolbiografen

Hynek Pallas - Ingmar Bergman 100 år

11 september kl. 19.00, Lokstallarna

Hynek Pallas, filmvetare och filmkritiker, har bland annat gjort dokumentärserien Bergmans video, som visades i SVT hösten 2012. Utifrån Bergmans mindre kända filmer tar Hynek avstamp och presenterar en Ingmar Bergman från en annan vinkel än vad vi är vana vid att möta.

Biljett 90 kr köps på Nortic Biljettsystems webbplats, på kommunens bibliotek eller vid entrén (endast kontant betalning).

Köp biljett till föredraget med Hynek Pallas

Arr: Kultur Karlshamn. Folkuniversitetet

Bio Metropol visar filmen På Chesil Beach

20 september kl. 19.00, Metropolbiografen

Regi: Dominic Cooke
Storbritannien 2017
Längd: 110 min
I rollerna bl a: Saoirse Ronan, Emily Watson, Billy Howle
Tillåten från 7 år

Från första ögonkastet vet de att de älskar varandra. Men Florence och Edwards olika bakgrund blir aldrig så tydlig som på bröllopsnatten, på ett ödsligt badhotell vid den engelska sydkusten. Det är en natt som ska definiera deras liv, och som utgör ramen för en berättelse om ungdom och kärlek i det tidiga 60-talet. Det är med stor ömhet och fingertoppskänsla som Dominic Cooke tar Ian McEwans älskade roman På Chesil Beach till bioduken, med två gnistrande huvudrollsprestationer av Saoirse Ronan och Billy Howle.

Bio Metropol vill erbjuda ett ökat utbud av film på biograf i Karlshamn och är ett samarbete mellan Kultur Karlshamn och Metropolbiografen. Bio Metropol visar fem aktuella filmer per termin. Filmerna visas på torsdagar kl 19.00 och är öppna för alla utan speciellt medlemskap. Biljetter 70 kr, student 50 kr. Biljetter kan förbokas, se bokning och mer info om den på biografens hemsida www.biometropol.se. Kom i god tid till bion så undviks köer. Kontakta gärna Kultur Karlshamn för mer information, tel 0454-812 36. Med reservation för programändringar.

Arr: Kultur Karlshamn i samarbete med Metropolbiografen

Ansökan om årsanslag till kulturföreningar 2019

Ansökan om årsanslag för år 2019 ska vara Kultur Karlshamn tillhanda senast 1 oktober 2018. För att ansökan ska kunna behandlas och bidraget beviljas krävs att alla efterfrågade uppgifter är ifyllda samt att efterfrågade bilagor (föreningens senaste verksamhetsberättelse, årsmötesprotokoll och årsbokslut) är bifogade.

För sent inkommen eller ofullständigt ifylld ansökan kommer inte att behandlas. När vi mottagit din ansökan kommer du få en bekräftelse samt kopia på din ansökan via mail.

Läs mer och ansök om årsanslag

Skulpturen Drömda vinklar tillfälligt borttagen

Johnny Martinssons skulptur "Drömda vinklar" har tillfälligt tagits bort från sin plats utanför Citygallerian (korsningen Ågatan/Christopher Schrödersgatan) för att ge plats åt arbetsmaskiner som ska användas under tillbyggnaden av Citygallerian.
I april 2019 planeras skulpturen åter att vara på plats.

En snabb slant - bidrag för ung kultur

En snabb slant är ett bidrag som Kultur Karlshamn ger till unga som vill arrangera eller på annat sätt engagera sig och berika kulturlivet i Karlshamn. Syftet är att stimulera ungas egna initiativ och entreprenörsförmåga inom kulturområdet och att öka ungdomars eget skapande, kreativitet, inflytande och delaktighet i kulturlivet. Bidraget ger möjlighet för ungdomar att skapa och driva egna projekt och arrangemang även utanför föreningslivet och skolan. Läs mer om En snabb slant - bidrag för ung kultur


  • Publicerat: 2018-07-23 av mikael.ronndahl@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?