Hjärtstartare

Hjärtstartare i Karlshamns kommun

 ”Varje år drabbas ungefär 10 000 människor i Sverige av plötsligt hjärtstopp. I nuläget överlever bara cirka 1 100 av dem. Med hjälp av en hjärtstartare kan man snabbt få igång hjärtat igen och det är därför viktigt att hjärtstartare finns utplacerade runt om i samhället och att det blir känt var de finns. 

I Karlshamns kommun finns hjärtstartare på flera företag och i kommunala lokaler. Alla registrerade hjärtstartare finns samlade på Hjärtstartarregistret webbplats. Skriv Karlshamn i sökrutan och klicka på knappen Sök.

Registrera er hjärtstartare

Om ni har en hjärtstartare på ert företag som inte finns med i Sveriges Hjärtstartarregister? Registrera den via länken här intill så att så många som möjligt får kännedom om den.

Kort om hjärtstopp och hjärtstartare

Plötsligt hjärtstopp innebär att hjärtat slutar slå. En människa som drabbas av ett plötsligt hjärtstopp förlorar snabbt medvetandet, blir utan puls och slutar att andas. Inom några minuter avlider personen om den inte får hjälp.

En hjärtstartare är en maskin som känner av hjärtverksamheten hos en människa och kan leverera en strömstöt mot hjärtat och på så sätt återställa den normala rytmen och få hjärtat att slå igen. Omedelbar hjärt- och lungräddning tillsammans med användning av hjärtstartare inom tre minuter ökar chansen för överlevnad dramatiskt. 

  • Publicerat: 2018-10-15 av Annette.sandberg@karlshamn.se
  • Etiketter: hjärtstartare,första hjälpen,kris
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?