Foto: Daniel Lenneér

Två minnesstenar avtäckta

2014-10-08 | Karlshamn 350 år
Under Kulturnatten den 4 oktober avtäckes två nya minnesstenar på torget. Den ena kommer från Karlshamns vänort, tyska Stade. Den andra kommer från svenska kyrkan.

Den 4 oktober klockan 18.15, i Kulturnattens tidiga skede, samlades en skara till invigning vid Böljelek på torget. Inte mindre än två minnesstenar skulle avtäckas under pompa och ståt denna kväll. Anders Jönsson var konferencier. 

Den ena stenen är en gåva från Karlshamns vänort Stade och uppmärksammar städernas 30 åriga samarbete och utbyte. Stades borgmäsare Silvia Niebe avtäckte vänortens sten och invigningstalade vackert om stenars beständighet och hållfasthet.Den andra stenen kommer från Svenska kyrkan. Britt Kilsäter från Svenska kyrkan Karlshamn-Trensum och Karlhamns nya kyrkoherde Henrik Lindén var på plats, talade och skötte gemensamt avtäckningen. Stenen har en enkelt tecknad fisk för att det är den symbol som förföljda kristna ritade i sanden för att finna likasinnade. Britt passade också på att "kuppa" invigningen genom att önska Henrik välkommen - till Karlshamn och till uppdraget- i detta offentliga sammanhang.  

Stenarna finns nu permanent på torget i kullerstensläggningen att betrakta. De finns vid Böljelek i riktiningen mot Rådhuset.

 

  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?