Norrevångskolan

Om Norrevångskolan

Norrevångskolan är en liten och gemytlig 7-9 skola som ligger vackert belägen i utkanten av Mörrum. Vår placering, med närheten till Mörrumsån, golfbana, fotbollsplaner, ishall och skogsområden, ger mycket goda förutsättningar för uteaktiviteter och idrottsevenemang. Här studerar elever från Mörrum, Svängsta och Ringamåla med omnejd, ett upptagningsområde som faktiskt motsvarar hälften av kommunens yta.

Öppettider

Expeditionen är öppen måndag – torsdag kl 07.30 – 15.00, fredag kl 07.30 – 14.15

Verksamheten

Norrevångskolan erbjuder tre profiler: idrottsprofil, kultur & musikprofil samt en allmän omvärlds-profil med IT-inriktning Från och med innevarande läsår erbjuds även två specialinriktningar i form av ishockey och fotboll. Vi har ett positivt samarbete med föreningsverksamheten som vi hoppas ska utvecklas mot fler organisationer och föreningar.

Eleverna på skolan har en aktiv roll och deltar i många sammanhang med representanter i olika grupper. Med välfungerande elevforum och föräldraråd stärks det viktiga samarbetet mellan skola och hem och elevernas inflytande och ansvar tydliggörs.

Fritidsgården och den välutrustade idrottshallen samt biljardrum, bordtennislokal, styrkerum och motionsrum är en naturlig del av skolans verksamhet, men är självklart också öppna efter skoltid.

Skolans vision är att alla skall känna trygghet, meningsfullhet, delaktighet och arbetsglädje i det dagliga arbetet. Vi satsar på att ge varje elev de resurser han/hon behöver för framtiden i form av gedigna ämneskunskaper, social och digital kompetens.

Varmt välkomna till Norrevångskolan!

Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?