Pyssel- och "prova på" aktivitet

Prova på bodybalance på Wellness - FULLT!
Torsdagen den 17 maj kl. 16.00-17.00 har du möjlighet att prova på bodybalance på Wellness (f.d. Motiva) här i Karlshamn. Bodybalance som är en mix av yoga, tai chi och pilates gör kroppen smidig, stark och lugn. Med fokus på andning och koncentration stretchar du kroppen samtidigt som du tränar styrka i olika yoga- och pilatespositioner och detta till härlig musik. Du får både träning och ett inre fokus som ger dig balans och harmoni i kroppen. Andra fördelar med bodybalance är att du stärker dina mag- och ryggmuskler, minskar din stresspåverkan samt ökar din koncentrationsförmåga och din mentala närvaro. Bodybalance innehåller yogabaserade övningar men du behöver ingen erfarenhet av yoga för att kunna delta. Anmälan görs senast den 14 maj till susanne.hakansson@karlshamn.se eller tfn 0454-816 50.

Prova på Yinyoga - FULLT!
Måndagen den 21 maj kl. 18.00-19.00
har du möjlighet att prova på yinyoga i Fritidsgården i Asarum.
Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler att slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.
För att delta i yinyogan så behöver du ta med dig: yogamatta/liggunderlag, större filt, 3-4 stycken halvstora soffkuddar, ev. 1  kilkudde (detta för att din kropp ska landa skönt i de olika ställningarna) samt ha smidiga kläder och gärna en vattenflaska. Ledare för yogan är Barbro Olofsson från Qibo heladej. Anmälan görs senast den 16 maj till susanne.hakansson@karlshamn.se eller tfn 0454-816 50. Finns intresse så kommer vi att köra denna yogaform till hösten i Personalklubbens regi.

  • Publicerat: 2018-05-15 av susanne.hakansson@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?