Personalklubbens aktiviteter

Spring för psykisk hälsa!
Att motion i alla dess former har effekter på hälsan är en känt faktum. Här lyfter vi upp motionens inverkan på den psykiska hälsan. Motionen har vetenskapliga effekter på ångest, depression, PTSD, sömnstörningar, stress mm.
Nu har du möjlighet att vara med och ”springa för psykisk hälsa”. 
När: Lördagen den 13 oktober kl. 10.00
Plats: Nytorpet, Friluftsfrämjandets anläggning, Långasjönäsvägen 181, Asarum
Start & Mål: Grillplatsen vid pulkabacken.
Anmälan: På plats mellan kl. 09.00-09.45
Klasser:
5 km damer och herrar
10 km damer och herrar
5 km promenadklass
Kostnad: 30 kronor
Pris till segrare i löpklasser i övrigt utlottning av priser efter det att alla är i mål.
Dusch-,  bastu- och omklädningsmöjligheter i Friluftsfrämjandets stuga mot smärre avgift. Deltagande sker under eget ansvar.
Arrangörer är: Näsvikens löpargrupp tillsammans med Karlshamns kommun, Psykiatriveckan i Blekinge och Friluftsfrämjandet.
VÄLKOMNA!

Vill du spela padel? - Gäller nu även i oktober månad!
Är du sugen på att prova på att spela padel på vår padelbana vid Väggabadet? Eller det kanske rent av är så att du redan kan spela men vill göra det ändå. Då har du chansen nu!
Personalklubben har bokat upp padelbanan alla torsdagar och fredag i september och oktober månad mellan kl. 11.00 - 12.00, 12.00 - 13.00 eller 13.00 - 14.00 och det är helt gratis!
Padel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash. Man spelar alltid på 4 personer. Är ni inte 4 stycken som anmäler er så kan ni ändå anmäla och så sätter vi ihop ett lag.
Kortfattade regler för padel: 
•                          På en vanlig plan (10x20m) spelar man alltid dubbel
•                          Poängräkning är samma som tennis
•                          Linjerna på planen används endast vid serve
•                          Serve ska slås underhands och studsa i motspelarnas 
                           servruta. 
•                          Serve får studsa upp i glasväggen men om den studsar i galler
                           är den felaktig.
•                          Man har två servar på sig
•                          Om bollen går direkt i motspelarnas vägg så räknas den som 
                            ute. Innan bollen tar i motspelarens vägg så måste den 
                            studsa i marken. 
•                          Man får spela volley (inte på serve), halvvolley eller låta bollen
                           studsa på glas/gallervägg.
•                          Man får även slå bollen på sin egen glasvägg för att få över den
                           till motspelarens planhalva. 
•                          Man får inte slå bollen i gallret på sin egen sida
Är du intresserad av att spela kontakta då Susanne Håkansson tfn 0454-816 50 eller via mail susanne.hakansson@karlshamn.se Racket och boll hämtar du på Väggabadet och möjlighet till dusch finns. Anmälan ska göras senast fredagen innan den veckan man vill spela. Skulle det finnas platser kvar så kan man anmäla sig samma vecka som man vill spela.  
Välkommen med din anmälan!

Loppmarknad
Ännu en loppmarknad är planerad att äga rum lördagen den 13 oktober 2018 kl. 10.00. Platsen är som tidigare år Bellevueparken. Har du gamla leksaker, prydnadssaker, kläder, cyklar etc. som du vill bli av med så har du chansen nu! Bordsbiljetten köper du på Turistbyrån från och med den 23 juli 2018.
Priset är 50 kronor/bord och det är kontant betalning som gäller och medlemskort måste uppvisas. Är du inte intresserad av att sälja så är du givetvis välkommen att fynda!

Aktiviteter hösten 2018
Här på hemsidan ligger adresserna till höstens alla olika pass. När du har gjort en anmälan (klicka på respektive rubrik!) så får du en kvittens. Anmälan måste vara gjord senast den 22 augusti 2018. Lottning till samtliga pass kommer sedan att ske och senast den 2 september 2018 får du besked om du har fått en plats. Därefter MÅSTE du bekräfta via mail/tfn till susanne.hakansson@karlshamn.se eller 0454-816 50 att du vill ha din plats. Görs inte detta senast den 9 september så tillfaller platsen nästa person på listan.
Samtliga aktiviteter är GRATIS för personalklubbens medlemmar och man får gå på max två aktiviteter/medlem.
VIKTIGT
är att när man har fått en plats meddelar frånvaro till berörda ledare.

Måndagar
Vattengympa - medel på Väggabadet
med start måndagen den 24 september kl. 13.15 - 14.00.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Workinggympa
INSTÄLLT DEN 29/10!
Sternöskolans gymnastiksal med start måndagen den 24 september kl.
16.45 - 17.45. En härlig och rolig gympa. Ordningen mellan rörelserna och uppläggningen av passet gör att workinggympan passar även dig som har ont i nacke och rygg. Ledare är Åsa Hansén.

Yinyoga
Fritidsgården i Asarum med start måndagen den 24 september kl. 17.30 – 18.45.
Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler att slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.
För att delta i yinyogan så behöver du ta med dig: yogamatta/liggunderlag, större filt, 3-4 stycken halvstora soffkuddar, ev. 1 kilkudde (detta för att din kropp ska landa skönt i de olika ställningarna) samt ha smidiga kläder och gärna en vattenflaska. Ledare för yogan är Barbro Olofsson.

Ryggympa med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagen den 3 september kl. 19.00 - 20.00.

Säker träning för rygg och nacke! Skonsam träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen.

Intervall/Flex med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagen den 3 september kl. 20.00 - 21.00.
Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet

Tisdagar
Yoga/fortsättning

En ny omgång av fortsättningsyoga drar i gång tisdagen den 25 september kl. 17.00 - 18.30 i Bellevueparken, Play House. Ledare är Eira Hirsch.

Vattengympa i Korpens regi på Väggabadet
med start tisdagen den 25 september kl. 17.00-18.00.

Vattengympa är en motionsform där hela kroppen får arbeta. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Ledare är Eva Karlsson. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Step med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal med start tisdagen den 4 september kl. 17.00 - 18.00.

En stegkombination i fokus med hjälp av en step-bräda. Ibland går känslan mer mot dans, ibland mer mot raka stegkombinationer. Träningseffekten finns både inom kondition och koordination.   

Vattengympa
Lindemohemmets varmvattenbassäng med
start tisdagen den 25 september kl. 18.30 - 19.30
Nyanmälningar har förtur. Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Ledare är Madeleine Olofsson.

Innebandy
Vi är ett gäng tjejer som spelar innebandy på torsdagar i Stenbackaskolans Idrottshall kl. 20.00 - 21.30. För mer information kontakta Johanna Malmros johanna.malmros@utb.karlshamn.se

Onsdagar
Bodybalance på Wellness (Rådhusgatan 4) med start den 26 september kl. 16.15 - 17.15
 
Bodybalance som är en mix av yoga, tai chi och pilates gör kroppen smidig, stark och lugn. Med fokus på andning och koncentration stretchar du kroppen samtidigt som du tränar styrka i olika yoga- och pilatespositioner och detta till härlig musik. Du får både träning och ett inre fokus som ger dig balans och harmoni i kroppen. Andra fördelar med bodybalance är att du stärker dina mag- och ryggmuskler, minskar din stresspåverkan samt ökar din koncentrationsförmåga och din mentala närvaro. Bodybalance innehåller yogabaserade övningar men du behöver ingen erfarenhet av yoga för att kunna delta. Ledare är Jenny Andersson.

Vattengympa – medel på Väggabadet
med start onsdagen den 26 september kl. 13.00 - 13.45.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Medelgympa med Boa INSTÄLLD!
Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagen den 26 september kl.
16.45 - 17.45. Till medryckande musik tränas pulsen med enkla steg. Man får också träna rörlighet i alla kroppens leder för att undvika stelhet. Ledare är Bodil ”Boa” Sandgren.

Basgympa med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal, med
start onsdagen den 5 september kl. 18.00 - 19.00. Rejält utan hopp! Träningen är lagom tuff och enkel för att passa de flesta.

Cirkelfysfunktionell sportig träning i stationer med Friskis & Svettis.
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagen den 5 september kl.19.00 – 20.00
. Med Cirkelfyspasset vill vi skapa förutsättningar för att kroppen ska kunna utföra det den är byggd för. Att kunna sträcka, böja, rotera i rörelser där stora delar av kroppen jobbar tillsammans.

Vattengympa - intensiv på Väggabadet
med start onsdagen den 26 september kl. 19.00 - 20.00.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Torsdagar
Lunchpass med Tabata på Motiva/Wellness
med start torsdagen den 27 september kl. 12.10 - 12.50
. Hög Intensiv Intervall Träning. Efter kortare uppvärmning av muskler & leder kör vi en stationsbaserad, individuell cirkelträning där vi använder vikter för vissa muskelgrupper men jobbar även mycket med egen kroppsvikt som belastning. Till detta pass anmäler du dig från gång till gång dvs när det passar dig. Anmälan görs till Susanne Håkansson via mail: susanne.hakansson@karlshamn.se eller tfn 0454-816 50.

Linedance
INSTÄLLT DEN 11/10 OCH DEN 1/11!!!
Bellevueparken, Play House, med
start torsdagen den 27 september kl. 17.30 - 18.30.
Tycker du om att dansa? I linedance dansar du singel men du får stöd av gruppen. Här är nybörjare men även den som dansat tidigare välkommen. Ledare är Åsa Hansén.

Zumba
INSTÄLLT DEN 25/10 OCH DEN 1/11!!!

I Sternöskolans gympasal, med start torsdagen den 27 september kl. 18.00 - 19.00. Ett danspass med härliga latinorytmer! Chacha, merenge, cumbia är några danser som vi inspireras av. Alla kan vara med! Ledare är Patricia.

Core med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start torsdagen den 6 september kl. 19.00 – 20.00.
Corefunktionell träning med fokus på bålstabilitet.
Träna och utmana dig själv i styrka, stabilitet, balans och rörlighet.

Fredagar 
Lunchyoga på Pure Yoga, Ronnebygatan 25, Karlshamn, med start den 28 september kl. 12.15- 13.05
. Lunchyoga är en enkel Vinyasa Flow klass, som passar alla nivåer, inklusive nybörjare. Har du aldrig yogat tidigare är detta en bra klass att börja med. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats mot uppvisande av Personalklubbens medlemskort. Ledare Ulrica Wihlborg.

Innebandy
Vi är ett gäng som samlas och spelar innebandy på fredagar kl. 15.00 i Österslättsskolans gymnastiksal. För mer information kontakta Svenja via mail: svenja.andersen@karlshamn.se

Rullande pass med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start fredagen den 7 september kl. 17.00 - 18.00
. På fredagar kommer det att vara ett rullande pass med bl.a. medelgympapass.

Lördagar
Vattengympa – intensiv på Väggabadet
med start lördagen den 29 september kl. 08.30 – 09.30
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Hälsopaus
Hälsopaus kan du nu ta med hjälp av friskvårdstjänsten "Morgongymnastik". Gå in på www.morgongymnastik.se och prova. Där finns flera olika program.

Lagidrott
Är du/ni intresserade av att dra igång någon form av lagidrott? I så fall kan eventuellt personalklubben sponsra er med lämplig lokal. Om du/ni är intresserade så hör av er till Susanne Håkansson tfn 816 50.

Träning i grupp – ett erbjudande från Orienteringsklubben Stigmännen
Varför träna, springa – jogga alldeles ensam? Ett glatt gäng på ca 40-60 löpsugna i alla åldrar träffas varje tisdag kl 18.00 (oavsett väder). Samling sker i Väggahallens korridor utanför bastu och omklädningsrummen. Upplägget och aktiviteten är mycket populär. Träningen leds av Jakob Bengtsson, Gabriel Bengtsson eller Åke Larsson från Stigmännen och är individanpassad. Ingen blir ifrånsprungen. Träningen bygger på korta/långa intervallpass med vila och återhämtning. Under träningstimmen uppsöker vi vackra miljöer vid kusten, i skogen och under den mörka årstiden i upplyst stadsmiljö. Det finns plats för fler. Du är välkommen!

 

  • Publicerat: 2018-10-12 av susanne.hakansson@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?