Personalklubbens aktiviteter

HÅLL-I-GÅNG 2018 - Tävlingsperiod 9 april —20 maj 2018 (Kalendern som du ska fylla i hittar du till höger här på sidan) 
Nu drar vi gång vårens stora tävling - HÅLL-I-GÅNG som är en fortsättning på Personalklubbens friskvårdssatsning. Fokus ligger på att motivera och stimulera oss anställda i Karlshamns kommun och de kommunala bolagen till ett mera fysiskt aktivt liv.

Som vi alla vet så är regelbunden motion och fysisk aktivitet viktiga förutsättningar för vårt välbefinnande. Visste ni att 80 procent av hjärt- och kärlsjukdomarna, 90 procent av all typ 2-diabetes och 30 procent av alla cancersjukdomar kan förebyggas med bättre matvanor, rökstopp och tillräckligt med fysisk aktivitet. Något att tänka på!

Förutom den positiva effekten på hälsan så hoppas vi även att sammanhållningen inom arbetsgruppen/arbetsplatsen stärks då man med fördel kan göra någon friskvårdsaktivitet tillsammans. Målsättningen är att så många anställda som möjligt deltar och att vi sporrar varandra.
I vår HÅLL-I-GÅNG-tävling får anställda i Karlshamns kommun och de kommunala bolagen delta. Tävlingen är individuell men man får gärna samarbeta (pusha varandra).

Så här gör du:
1. Arbetsplatsen utser en kontaktperson som ser till att kalendern blir upphängd eller synlig på lämpligt ställe.
2. Deltagarna skriver in sina namn (för- och efternamn) och sätter ett X varje dag de har varit fysiskt aktiva i minst 30 minuter sammanhängande.
3. När tävlingsperioden är över skickar kontaktpersonen in HÅLL-I-GÅNG-kalendern med internposten till: Personalklubben, Susanne Håkansson, Rådhuset.
 
HÅLL-I-GÅNG-tävlingen baseras på antal tillfällen med minst ”30 minuters sammanhängande fysisk aktivitet per dag”, max ett tillfälle per dag får räknas.
Alla som deltar under ovanstående period och med minst 18 tillfällen är med i tävlingen. Efter avslutad tävlingsperiod eller senast den 27 maj ska väggkalendern redovisas. Därefter lottas vinsterna ut bland de som uppfyller kraven enligt ovan. Vinnarna presenteras bland annat på Personalklubbens hemsida.
Har du några frågor under tiden tävlingen pågår kontakta Susanne Håkansson via mail susanne.hakansson@karlshamn.se eller tfn 0454-816 50.
Som deltagare i HÅLL-I-GÅNG-tävlingen har du chans att vinna individuella priser som presentkort, biobiljetter m.m.

Löpardag
Den 7/4 blir det löparinspirationsdag i gymnastiksalen i Prästslätten, Karlshamn. Det kommer bli en rolig och lärorik dag både för nybörjare och vana motionärer. Vi startar kl. 13.00 och håller på till ca kl. 16.00. 
Vi kommer att prata löpteknik men även att ha teori - hur och varför! Teorin varvas med praktiska övningar, där vi tränar på att förbättra vårt löpsteg och vi provar olika löpövningar tillsammans. 
Vi kommer också att göra en kort, enskild löpanalys på varje deltagare. Detta kan du ha god nytta av för att verkligen veta vad du behöver ändra på i ditt löpsteg.
Tänk på att ingen behöver vara rädd för att bli ifrånsprungen denna dag, vi håller hela tiden ihop gruppen och gör övningarna tillsammans! 
Pris: 450:- för medlemmar i Karlshamns Personalklubb, övriga 550:-.
Välkommen med din anmälan till Anna Olsson på Blekinge Idrottshälsa, mobil 0764-25 27 00 eller blekingeidrottshalsa@gmail.com Meddela ev. allergier/specialkost i din anmälan (fika serveras under dagen). Anmälan är bindande. Cirka en vecka innan löpardagen kommer ett informationsmail till dig med mer information om dagen. Välkomna!

Swim Run - TÄVLA OM EN GRATISPLATS!
Nu har du chansen att vinna en plats i  årets upplaga av Swim Run. Tävlingen går av stapeln den 21 juli 2018 i Karlshamn.
Genom att kombinera löpning och simning ska laget ta sig genom en markerad bana. Loppet består växelvis av simsträckor i öppet vatten och löpning i terräng. Tävlingen startar kl. 10.00 ute på Eriksbergs Vilt & Natur. Banan färdas genom den underbara sydsvenska skärgården och har sin målgång i Karlshamns hamn. Loppet genomförs i tvåmannalag som kan bestå av dam, herr eller mixade par.
Vill du vara med i utlottningen så skickar du ett mail till susanne.hakansson@karlshamn.se och där skriver du även var du jobbar och ett telefonnummer som vi kan nå dig på. Tävlingen pågår t o m den 1 juni 2018 därefter lottas platserna ut. För att läsa mera om tävlingen så går du in på http://islandchallenge.se/karta/

Stadsloppet
Du kan redan nu gå in och anmäla dig till Stadsloppet som går av stapeln den 12 september. För mer info gå in på www.karlshamnstadslopp.se

Aktiviteter våren 2018
Anmälningar till samtliga pass kan endast göras via personalklubbens hemsida. Där ligger adresserna till de olika passen. När du har gjort en anmälan så får du en kvittens. Anmälan måste vara gjord senast den 5 januari 2018. Lottning till samtliga pass kommer sedan att ske och senast den 12 januari 2018 får du besked om du har fått en plats. Därefter MÅSTE du bekräfta via mail/tfn till susanne.hakansson@karlshamn.se eller 0454-816 50 att du vill ha din plats. Görs inte detta senast den 17 januari så tillfaller platsen nästa person på listan.
Samtliga aktiviteter är GRATIS för personalklubbens medlemmar och man får gå på max två aktiviteter/medlem.
VIKTIGT är att när man har fått en plats meddelar frånvaro till berörda ledare.

Måndagar
Vattengympa - medel på Väggabadet
med start måndagen den 22 januari kl. 13.15 - 14.00. Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Bodypump på Motiva/Wellness
med start måndagen den 22 januari kl. 16.45- 17.30.
Ett enkelt sätt att komma igång. Effektiviteten gör att du snabbt märker resultat.

Workinggympa
Sternöskolans gymnastiksal, med start måndagen den 22 januari kl. 16.45 - 17.45.
En annorlunda, härlig och rolig gympa som ser till helheten hos människan. Ordningen mellan rörelserna och uppläggningen av passet gör att workinggympan passar även dig som har ont i nacke och rygg. Ledare är Åsa Hansén. 

Ryggympa med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal, med start måndagen den 8 januari kl. 19.00 - 20.00.
Säker träning för rygg och nacke! Skonsam träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen.

Intervall/Flex med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagen den 8 januari kl. 20.00 - 21.00. Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet

Tisdagar
Yoga/fortsättning
En ny omgång av fortsättningsyoga drar i gång tisdagen den 23 januari kl. 17.00 - 18.30 i Bellevueparken, Play House. Ledare är Eira Hirsch.

Vattengympa i Korpens regi på Väggabadet
med start tisdagen den 23 januari kl. 17.00-18.00.
Vattengympa är en motionsform där hela kroppen får arbeta. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Ledare är Eva Karlsson. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Step med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal med start tisdagen den 16 januari kl. 17.00 - 18.00.

Rejäl och skonsam jympa på medelnivå med stepbräda. Stepbrädan gör det möjligt att själv styra intensiteten genom att höja höden på brädan. Både konditions- och styrketräning med rörlighet på slutet.  

Vattengympa i Lindemohemmets varmvattenbassäng
med start tisdagen den 23 januari kl. 18.30 - 19.30. Nyanmälningar har förtur. Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Ledare är Madeleine Olofsson.

Innebandy
Vi är ett gäng tjejer som spelar innebandy på tisdagar i Stenbackaskolans Idrottshall kl. 20.00 - 21.30. För mer information kontakta Anna Atmander anna.atmander@utb.karlshamn.se

Onsdagar
Lunchpass med Indoor Walking på Motiva/Wellness med start onsdagen den 24 januari kl. 12.10-12.40. Träningsformen för alla. Denna högeffektiva träningsmetod ger högre förbränning och syreupptagning och kan dessutom utföras på hälften av tiden jämfört med andra träningsformer. Till detta pass anmäler du dig från gång till gång dvs när det passar dig. Anmälan görs veckovis till Susanne Håkansson via mail: susanne.hakansson@karlshamn.se eller tfn 0454-816 50.

Vattengympa – medel på Väggabadet
med start onsdagen den 24 januari kl. 13.00 - 13.45. Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Medelgympa med Boa
Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagen den 24 januari kl. 16.45 - 17.45. Till medryckande musik tränas pulsen med enkla steg. Man får också träna rörlighet i alla kroppens leder för att undvika stelhet. Ledare är Bodil ”Boa” Sandgren.

Basgympa med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagen den 10 januari kl. 18.00 - 19.00. Rejält utan hopp! Passar dig som vill ha en skonsam gympa som bygger upp styrka, kondition och rörlighet från grunden. Träningen är lagom tuff och enkel för att passa de flesta.

Cirkelfysfunktionell sportig träning i stationer med Friskis & Svettis.
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagen den 10 januari  kl. 19.00 – 20.00. Med Cirkelfyspasset vill vi skapa förutsättningar för att kroppen ska kunna utföra det den är byggd för. Att kunna sträcka, böja, rotera i rörelser där stora delar av kroppen jobbar tillsammans.

Vattengympa - intensiv på Väggabadet
med start onsdagen den 24 januari kl. 19.00 - 20.00. Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Torsdagar
Lunchpass med Tabata på Motiva/Wellness med start torsdagen den 25 januari kl. 12.10-12.50. Hög Intensiv Intervall Träning. Efter kortare uppvärmning av muskler & leder kör vi en stationsbaserad, individuell cirkelträning där vi använder vikter för vissa muskelgrupper men jobbar även mycket med egen kroppsvikt som belastning. Till detta pass anmäler du dig från gång till gång dvs när det passar dig. Anmälan görs till Susanne Håkansson via mail: susanne.hakansson@karlshamn.se eller tfn 0454-816 50.

Linedance
Bellevueparken, Play House, med start torsdagen den 25 januari kl. 17.30-18.30.
Tycker du om att dansa? I linedance dansar du singel men du får stöd av gruppen. Här är nybörjare men även den som dansat tidigare välkommen. Ledare är Åsa Hansén.

Zumba
I Sternöskolans gympasal, med start torsdagen den 25 januari kl. 18.00 - 19.00. Ett danspass med härliga latinorytmer! Chacha, merenge, cumbia är några danser som vi inspireras av. Alla kan vara med! Ledare är Patricia.

Core med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start torsdagen den 11 januari kl. 19.00 – 20.00. Corefunktionell träning med fokus på bålstabilitet. Träna och utmana dig själv i styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Passet vänder sig till dig som är igång med träning och vill komplettera med mer specifika övningar för rygg, mage, bålstyrka och stabilitet.

Vattenfys - Station på Väggabadet
med start torsdagen den 25 januari kl. 19.30 - 20.30. Vattenfys Station är ett cirkelintervallpass med både konditions- och styrkebetonade stationer, med och utan redskap. På grunt och djupt vatten. Vi arbetar i intervaller. Våga utmana dig själv. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan utan anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till cirkelvattengympapasset alltså inte till motionssim/bad efter genomför gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Fredagar
Lunchyoga på Pure Yoga, Ronnebygatan 25, Karlshamn, med start den 26 januari kl. 12.15- 13.05. Lunchyoga är en enkel Vinyasa Flow klass, som passar alla nivåer, inklusive nybörjare. Har du aldrig yogat tidigare är detta en bra klass att börja med. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats mot uppvisande av Personalklubbens medlemskort. Ledare Ulrica Wihlborg.

Innebandy
Vi är ett gäng som samlas och spelar innebandy på fredagar kl. 15.00 i Österslättsskolans gymnastiksal. För mer information kontakta Svenja via mail: svenja.andersen@karlshamn.se

Rullande pass med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start fredagen den 12 januari kl. 17.00 - 18.00. På fredagar kommer det att vara ett rullande pass med bl.a. medelgympapass.

Lördagar
Vattengympa – intensiv på Väggabadet
med start lördagen den 27 januari kl. 08.30 – 09.30 Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Kurs i självförsvar vintern 2017/2018 
Kursen genomförs i regi av studieförbundet NBV med professionella instruktörer från Karlshamns Fightcenter.
 
Denna kurs riktar sig enbart till kvinnor, det kan bli aktuellt med fler grupper (då även för män).
Plats: Karlshamns Fightcenter på Tubba Torg i Karlshamn (den som vill kan byta om där).
Tid: Tisdagar respektive torsdagar kl. 16.00 – 17.15 enligt nedan:  

2018
Tisdagar                                         Torsdagar
23 januari                                      25 januari
30 januari                                      1 februari
6 februari                                      8 februari
13 februari                                    15 februari
20 februari                                    22 februari
27 februari                                    1 mars
Kursen är gratis för personalklubbens medlemmar och du kan utnyttja din friskvårdstimme (om verksamheten tillåter)! Dessutom kan du boka plats till en medföljande som också går gratis! Begränsat antal platser!
Notera att denna kurs består av tio kurstillfällen. Ange om du vill träna tisdagar eller torsdagar. Anmälan till susanne.hakansson@karlshamn.se senast 31 oktober.
Kursen ger, förutom värdefull kunskap, även allsidig träning under ledning av erfarna instruktörer!
Att självförsvar verkligen lönar sig bekräftas av polisen och givetvis också genom kvinnors egna berättelser. En del tror det krävs mångårig kampsportsträning för att kunna bjuda på motstånd, så är det absolut inte. Gemensam faktor för kvinnor som klarat sig undan övergrepp är att de gjort motstånd, på ett eller annat sätt. 

Hälsopaus
Hälsopaus kan du nu ta med hjälp av friskvårdstjänsten "Morgongymnastik". Gå in på www.morgongymnastik.se och prova. Där finns flera olika program.

Lagidrott
Är du/ni intresserade av att dra igång någon form av lagidrott? I så fall kan eventuellt personalklubben sponsra er med lämplig lokal. Om du/ni är intresserade så hör av er till Susanne Håkansson tfn 816 50.

Träning i grupp – ett erbjudande från Orienteringsklubben Stigmännen
Varför träna, springa – jogga alldeles ensam? Ett glatt gäng på ca 40-60 löpsugna i alla åldrar träffas varje tisdag kl 18.00 (oavsett väder). Samling sker i Väggahallens korridor utanför bastu och omklädningsrummen. Upplägget och aktiviteten är mycket populär. Träningen leds av Jakob Bengtsson, Gabriel Bengtsson eller Åke Larsson från Stigmännen och är individanpassad. Ingen blir ifrånsprungen. Träningen bygger på korta/långa intervallpass med vila och återhämtning. Under träningstimmen uppsöker vi vackra miljöer vid kusten, i skogen och under den mörka årstiden i upplyst stadsmiljö. Det finns plats för fler. Du är välkommen!

 

  • Publicerat: 2018-03-12 av susanne.hakansson@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?