Personalklubbens aktiviteter

En vecka med gratis yoga!
Är du medlem i Karlshamns Kommuns Personalklubb? Då erbjuder vi dig gratis yoga i en vecka under höstterminen 2017*. Välj en vecka som passar dig, och kom och prova vårt breda utbud av yogaklasser.

Kontakta oss på 0725-75 65 75 (sms funkar bäst) så bokar vi plats till dig i de klasser du vill gå på,** och hjälper dig att komma igång! Personalklubbens medlemskort måste uppvisas när du kommer på passen.
Schema och mer information finns på vår webbsida www.pure-yoga.se
Välkomna!
*Erbjudandet gäller endast nya kunder.
**Du får testa hur många klasser du vill under din ”gratis”-vecka.

Här finns platser kvar på självförsvarskurserna - Välkomna!!!
Efter vårens succé så erbjuder Karlshamns kommun/Personalklubben i samarbete med Studieförbundet NBV och Karlshamns Fightcenter:

Kurs i självförsvar vintern 2017/2018 (10 gånger)
Kursen genomförs i regi av studieförbundet NBV med professionella instruktörer från Karlshamns Fightcenter.
 
Denna kurs riktar sig enbart till kvinnor, det kan bli aktuellt med fler grupper (då även för män).
Plats: Karlshamns Fightcenter på Tubba Torg i Karlshamn (den som vill kan byta om där).
Tid: Tisdagar respektive torsdagar kl. 16.00 – 17.15 enligt nedan:  

2017
Tisdagar
                                         Torsdagar
14 november                               16 november
21 november                               23 november
28 november                               30 november
5 december                                 7 december
…och sedan fortsättning efter jul
2018
Tisdagar                                         Torsdagar
23 januari                                      25 januari
30 januari                                      1 februari
6 februari                                      8 februari
13 februari                                    15 februari
20 februari                                    22 februari
27 februari                                    1 mars
Kursen är gratis för personalklubbens medlemmar och du kan utnyttja din friskvårdstimme (om verksamheten tillåter)! Dessutom kan du boka plats till en medföljande som också går gratis! Begränsat antal platser!
Notera att denna kurs består av tio kurstillfällen. Ange om du vill träna tisdagar eller torsdagar. Anmälan till susanne.hakansson@karlshamn.se senast 31 oktober.
Kursen ger, förutom värdefull kunskap, även allsidig träning under ledning av erfarna instruktörer!
Att självförsvar verkligen lönar sig bekräftas av polisen och givetvis också genom kvinnors egna berättelser. En del tror det krävs mångårig kampsportsträning för att kunna bjuda på motstånd, så är det absolut inte. Gemensam faktor för kvinnor som klarat sig undan övergrepp är att de gjort motstånd, på ett eller annat sätt. 

Aktiviteter hösten 2017
Anmälningar till samtliga pass kan endast göras via personalklubbens hemsida.
Här ligger adresserna till de olika passen. När du har gjort en anmälan så får du en kvittens. Anmälan måste vara gjord senast den 22 augusti 2017.
Lottning till samtliga pass kommer sedan att ske och senast den 1 september 2017 får du besked om du har fått en plats. Därefter MÅSTE du bekräfta via mail/tfn till susanne.hakansson@karlshamn.se eller 0454-816 50 att du vill ha din plats. Görs inte detta senast den 8 september så tillfaller platsen nästa person på listan.
Samtliga aktiviteter är GRATIS för personalklubbens medlemmar och man får gå på max två aktiviteter/medlem.
VIKTIGT
är att när man har fått en plats meddelar frånvaro till berörda ledare.

Måndagar
Vattengympa på Väggabadet
med start måndagen 18 september kl. 13.15 - 14.00.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Workinggympa
Sternöskolans gymnastiksal med start måndagen den 18 september kl. 16.45 - 17.45. En annorlunda, härlig och rolig gympa som ser till helheten hos människan. Valet av rörelser, den inbördes ordningen mellan rörelserna och uppläggningen av passet gör att workinggympan passar även dig som har ont i nacke och rygg. Du lär dig att hantera din kropp i rörelse och att hitta ett energisnålt avspänt rörelsemönster. Ledare är Åsa Hansén. 

Ryggympa med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagen den 11 september kl. 19.00 - 20.00.
Säker träning för rygg och nacke! Skonsam träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen. Här bygger du upp styrka, stabilitet och rörlighet med säkra övningar utan hopp. Ryggympan är framtagen av sjukgymnaster och leds av specialutbildade ledare.

Intervall/Flex med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagen den 4 september kl. 20.00 - 21.00.
Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet. Intervalldelen har högintensiv karaktär och växlar hela tiden mellan övningar för styrka och kondition. I flexdelen tränar du din funktionella rörlighet i ett dynamiskt och fokuserat flow. De muskler du tröttat ut i intervallavsnittet sträcks ut och blir rörliga, smidiga och avslappnade. Intervall/Flex är ett träningspass du lämnar med ett nöjt leende, om du gillar att ta i och är rustad för intensiv träning.

Tisdagar
Yoga/fortsättning

En ny omgång av fortsättningsyoga drar i gång tisdagen den 19 september kl. 17.00 - 18.30 i Bellevueparken – Play House. Ledare är Eira Hirsch.  

Vattengympa
Lindemohemmets varmvattenbassäng med
start tisdagen den 19 september kl. 18.30 - 19.30 Nyanmälningar har förtur. Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. När man tränar i vatten, så utsätter man inte kroppen i samma utsträckning för stötar, som man gör uppe på land. Ledare är Susanne Håkansson.

Vattengympa i Korpens regi på Väggabadet
med start tisdagen den 19 september kl. 17.00-18.00.

Vattengympa är en motionsform där hela kroppen får arbeta. Det sker med hänsyn till leder, muskler och hjärtverksamhet och på ett sätt som är skonsamt och effektivt. I ett pass ingår uppvärmning, kondition, styrka, rörlighet och stretch. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Ledare är Eva Karlsson. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Innebandy
Vi är ett gäng tjejer som spelar innebandy på tisdagar i Stenbackaskolans Idrottshall kl. 20.00 - 21.30. För mer information kontakta Anna Atmander anna.atmander@utb.karlshamn.se

Onsdagar
Vattengympa på Väggabadet
med start onsdagen den 20 september kl. 13.00 - 13.45.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Medelgympa med Boa
Onsdagarna den 27/9 och 11/10 är gympan inställd!
Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagen den 20 september kl.
16.45 - 17.45. Till medryckande musik tränas pulsen med enkla steg. Man får också träna rörlighet i alla kroppens leder för att undvika stelhet. Övningar som tränar de allra största muskelgrupperna genomförs i ett behagligt tempo. Passet kan genomföras utan hopp. Enklare koordinations-moment förekommer. Ledare är Bodil ”Boa” Sandgren.

Basgympa med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal, med
start onsdagen den 6 september kl. 18.00 - 19.00. Rejält utan hopp! Passar dig som vill ha en skonsam gympa som bygger upp styrka, kondition och rörlighet från grunden. Träningen är lagom tuff och enkel för att passa de flesta.

Cirkelfysfunktionell sportig träning i stationer med Friskis & Svettis.
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagen den 13 september kl. 19.00 – 20.00. Cirkelfys är ett instruktivt, funktionellt pass där mycket handlar om rörelsekvalitet med närvaro. Med Cirkelfyspasset vill vi skapa förutsättningar för att kroppen ska kunna utföra det den är byggd för. Att kunna sträcka, böja, rotera i rörelser där stora delar av kroppen jobbar tillsammans. I fokus står tekning, hållning och att bana in rörelserna rätt. Därefter tar vi i och belastar i övningarna.

Vattengympa på Väggabadet
med start onsdagen den 20 september kl. 19.00 - 20.00.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Torsdagar
Linedance

Bellevueparken, Play House, med start torsdagen den 21 september kl. 17.00 - 18.00. Tycker du om att dansa? Vi dansar till olika typer av musik. I linedance dansar du singel men du får stöd av gruppen. Här är nybörjare men även den som dansat tidigare välkommen. Ledare är Åsa Hansén.

Zumba
I Sternöskolans gympasal,
med start torsdagen den 21 september kl. 18.00 - 19.00. Ett danspass med härliga latinorytmer! Chacha, merenge, cumbia är några danser som vi inspireras av. Alla kan vara med! Ledare är Patricia.

Vattengympa på Väggabadet
med start torsdagen den 28 september kl. 19.30 - 20.30. Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.


Core
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start torsdagen den 7 september kl. 19.00 – 20.00.
Corefunktionell träning med fokus på bålstabilitet. Träna och utmana dig själv i styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Coreträningen bygger både på enkla och mer fokuserade övningar och på större, sammansatta övningar för hållning, stabilisering och balans. Du tränar utan redskap, det vill säga med kroppen som belastning och utgår från olika utgångsställningar både på golvet och i stående. Passet vänder sig till dig som är igång med träning och vill komplettera med mer specifika övningar för rygg, mage, bålstyrka och stabilitet.

Fredagar 
Lunchyoga på Pure Yoga, Ronnebygatan 25, Karlshamn, med start den 22 september kl. 12.15- 13.05.

Lunchyoga är en enkel Vinyasa Flow klass, som passar alla nivåer, inklusive nybörjare. Har du aldrig yogat tidigare är detta en bra klass att börja med. Det är också en kortare klass ca. 50 minuter och som avslutas med enkel meditation. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats. Ledare Ulrica Wihlborg.

Innebandy
Vi är ett gäng som samlas och spelar innebandy på fredagar kl. 15.00 i Österslättskolans gymnastiksal. För mer information kontakta Svenja via mail: svenja.andersen@karlshamn.se

Rullande pass med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start fredagen den 8 september kl. 17.00 - 18.00
. På fredagar kommer det att vara ett rullande pass med bl.a. medelgympapass och Replay 78-98. Det kommer även att bli ett och annat gästpass.

Lördagar
Vattengympa på Väggabadet
med start lördagen den 23 september kl. 08.30- 09.30.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.
         

Hälsopaus
Hälsopaus kan du nu ta med hjälp av friskvårdstjänsten "Morgongymnastik". Gå in på www.morgongymnastik.se och prova. Där finns flera olika program.

Lagidrott
Är du/ni intresserade av att dra igång någon form av lagidrott? I så fall kan eventuellt personalklubben sponsra er med lämplig lokal. Om du/ni är intresserade så hör av er till Susanne Håkansson tfn 816 50.

Träning i grupp – ett erbjudande från Orienteringsklubben Stigmännen
Varför träna, springa – jogga alldeles ensam? Ett glatt gäng på ca 40-60 löpsugna i alla åldrar träffas varje tisdag kl 18.00 (oavsett väder). Samling sker i Väggahallens korridor utanför bastu och omklädningsrummen. Upplägget och aktiviteten är mycket populär. Träningen leds av Jakob Bengtsson, Gabriel Bengtsson eller Åke Larsson från Stigmännen och är individanpassad. Ingen blir ifrånsprungen. Träningen bygger på korta/långa intervallpass med vila och återhämtning. Under träningstimmen uppsöker vi vackra miljöer vid kusten, i skogen och under den mörka årstiden i upplyst stadsmiljö. Det finns plats för fler. Du är välkommen!

 

  • Publicerat: 2017-11-16 av susanne.hakansson@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?