Stöd och omsorg

En äldre kvinnas händer.

Mottagnings- och serviceenheten

– en gemensam ingång till omsorgsförvaltningen

Om du inte redan har en kontakt på omsorgsförvaltningen och är osäker på vem du bör vända dig till kan du börja med att kontakta oss på mottagnings- och serviceenheten. 

Välkommen att ringa, skicka e-post eller titta in! 


Öppettider: Vardagar mellan klockan 08:00 -16:00,

Telefon 0454-810 00

Epost: omsorg@karlshamn.se

Besöksadress: Rådhustet, Rådhusgatan 10 Karlshamn 


Här kan du få stöd och rådgivning, hjälp med kontaktvägar och svar på olika frågor inom stöd och omsorg. Det kan gälla frågor om olika boendeformer, hur du söker stöd och hjälp, om någon anhörig som dricker, hur du får försörjningsstöd, om du är orolig för hur ett barn har det hemma etc. 

Karlshamns kommun erbjuder alla invånare olika former av stöd och omsorg utifrån hur livssituationen ser ut. Vi arbetar alltid för att du ska få det stöd som du behöver utifrån just dina förutsättningar och där ditt deltagande i den egna vården och omsorgen är viktigt.


Må bra dagar 2017 för Dig som är anhörig!

 Onsdag eftermiddag 23/8 till fredag middag 25/8.

Varmt välkommen till Stenbräckagården på Tjurkö i Karlskrona skärgård. Här kan du hämta krafter och njuta av den gröna omgivningen vid det glittrande havet. På Stenbräckagården finns goda möjligheter till promenader i naturen, bad i havet och olika aktiviteter eller om du bara känner för att koppla av och vila. Dagarna kommer att erbjuda gemenskap med andra anhörigvårdare från Blekinges kommuner.

Platserna är begränsade, vänta inte med anmälan om du vill komma med, dock senast onsdagen den 9/8!

Vid frågor och för anmälan ring till: Bert Bengtsson, anhörigsamordnare, telefon: 0454-56 33 37 eller kontakta via mail: bert.bengtsson@karlshamn.se

 För mer information klicka här!


Sommarvistelse för äldre 2017

Sörgården
För nionde året i rad bjuder Omsorgsnämnden in till sommarvistelse för äldre. Erbjudandet vänder sig till dig som bor i ordinärt och särskilt boende i Karlshamns kommun och syftar till att ge dig möjlighet att få sköna sommardagar mitt ute i naturen. Närstående som hjälper och vårdar är välkomna. 

Sommarvistelsen bygger till stora delar på stora delar på frivilliga arbetares insatser, Är du intresserd av att arbeta som frivillig eller få mer informnation, kontakta anhörigsamordnaren, 

Sommarvistelsen är tisdag 29/8, onsdag 30/8, torsdag 31/8 och fredagen 1/9 måndag 4/9, tisdag 5/9, onsdag 6/9 och torsdag 7/9        Kl. 10:00-16:00

Sista anmälningsdag är den 19 juni 2017.

Broschyr om Sommarvistelsen på Sörgården samt intresseanmälan.

Du anmäler ditt intresse genom att ringa anhörigsamordnaren Bert Bengtsson tel. 0454-56 33 37 eller växel 0454-810 00


Äldredagen 2017

Torsdagen den 7 september arrangeras Äldredagen 2017, Karlshamns största mässa om trygghet och hälsa. Plats för arrangemanget är Bellevueparken – Dans In

Dagen inleds klockan 12.30 och avslutas klockan 15.30.

På Äldredagen finns ett 40-tal intressanta utställare på plats som informerar om tjänster och produkter och inom området trygghet och hälsa. Besökarna får många tips om fritidsaktiviteter. Anhöriga till äldre hälsas även välkomna till denna eftermiddag.

 Inbjudan till Äldredagen 2017

 

 


Träffpunkterna

Frågor och svar

Kontaktperson/familj m m

  • Publicerat: 2017-08-08 av gunilla.appelqvist@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?