Foto: Leila Rudelius

Succé för Meet & Greet

2018-07-10 | Bo
Förra veckan flyttade delar av Stadsbyggnadsavdelningen ut på torget i Karlshamn för att möta invånarnas frågor om bygglov, detaljplaner, solceller med mera. Många som går i byggtankar passade på att få svar direkt på plats under arrangemanget Meet & Greet.

I gassande sol under ett parasoll vid torgkaféet kunde invånare som går i byggtankar och behöver råd och stöd inför sina bygglov- eller detaljplaneansökningar få svar direkt från kunniga tjänstemän från Stadsbyggnadsavdelningen. Byggnadsinspektör Bertil Nyh svarade på de tekniska frågorna och bygglovsarkitekten Sofi Ridbäck och arkitekten Elisabeth Rydberg stod för rådgivningen. Även stadsarkitekten Emina Kovacic fanns på plats för att prata planer.

– Folk stod redan och väntade innan vi kom. Vi har haft fullt upp de tre timmar som vi stod där, säger Elisabeth Rydberg. 

En person hade en lista med uppåt 25 punkter som hon ville ha svar på, andra frågade om montering av solceller på tak, någon ville söka bygglov och andra ville prata om kommunens planer för olika områden.

– Många frågade också om vilka regler som gäller för altanbygge och inglasade altaner. En person fick besked direkt att hon kunde bygga sin altan och blev överlycklig och la genast upp det på facebook. Vad jag hört så är det bara en som har velat klaga, och det handlade om vägen i Vettkulla. Detta ska vi lyfta i ett annat sammanhang framöver, säger stadsarkitekt Emina Kovacic, som annars fick ta emot mycket positiv feedback för avdelningens arrangemang Meet & Greet.

Syftet med aktiviteten var att avdramatisera och skapa större förståelse för de olika processerna, påvisa vikten av att ha bra ritningsunderlag som förkortar handläggningstiden och ge råd och stöd till kommunens invånare och företagare som går i byggtankar.

Åsa Erlöv som bor ute i Vettekulla tyckte att det var ett väldigt bra initiativ från Stadsbyggnadsavdelningens sida.

– Jag fick svar på mina frågor om hur man ska göra när man ska riva en gammal bod och bygga en ny och hur det fungerar med ett Attefallshus. Jag är väldigt tacksam för snabb och bra hjälp, säger Åsa.

– Detta var ett uppskattat arrangemang, mycket för att det inte var så pretentiöst, så det lär vi göra om! lovar Emina.

  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?