Foto: Rudelius

Högt vatten efter stormen

2019-01-02 | Bo
Nyårsdagens storm förde med sig höga vattenstånd i hav och vattendrag som på sina håll svämmade över under onsdagen. Eftersom temperaturen nu sjunker varnas det för halka.

Nyårsdagens hårda havsvindar under stormen Alfrida gjorde att vattnet i hela Blekinge steg kraftigt. Under onsdagen har det larmats om översvämmade fastigheter på bland annat Ågatan och Stadsportsgatan i Karlshamn. Vattnet i Mieån har svämmat över på sina håll, och gångstråket längs ån inne i Karlshamn kan vara bra att undvika under tiden vattnet står så högt som det gör nu.

Risk för svår halka när det fryser på

Eftersom temperaturen enligt väderleksrapporten kommer att sjunka och de närmaste dagarna ligga på nollan och någon minusgrad är det risk för svår halka på sina ställen.

– Detta är dock ingen extrem situation och vi bevakar läget och kommer att grusa där det behövs, säger Mikael Johansson, chef på Gatuenheten i Karlshamns kommun.


Södra Stärnövägen (efter svängen från Oljehamnsvägen)

Allmänheten uppmanas till försiktighet vid vistelse på översvämmade vägar, bryggor och gångbanor som kan vara väldigt hala.

Karlshamnsborna bör även vara försiktiga om man exempelvis måste titta till sin båt. Vissa bryggor ligger under vatten och risken är stor att en del kan ha gått sönder och att plankor kan vara lösa.

På SMHI:s webbsida kan du se hur vädret i Karlshamns kommun kommer att bli de närmaste dagarna.

 

 

  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?