Foto: Båtmansstugans förskola

Båtsmansstugans förskola stängd på grund av vattenskada

2018-06-11 | Bo
Omfattande vattenskador orsakad av hål på befintlig dold kallvattenledning gör att förskolan behöver hållas stängd medan reparationsarbete pågår. Lokaler på Stenbacka förskola samt på förskolan Gröna vägen i Asarum förbereds nu för att kunna ta emot barnen från Båtsmansstugan.

Skadorna är omfattande med begynnande påväxt av mögel i vägg och golvkonstruktioner. Exakt omfattning av skadan och hur lång tid renoveringen tar vet vi inte förrän rivningsarbetet är utfört.

För tillfället har man satt upp en plastvägg uppbyggd av träregelstomme samt dubbel bygg-plast. Det är tejpat samt mjukfog mellan träregel och tak, golv, vägg. I husgrunden är två stycken avfuktare monterade dels för att avfukta men även säkerställa ett undertryck i skadeutrymmet. Allt fungerar som det ska i väntan på vidare åtgärder och därför innebär det i nuläget ingen risk för barn och personal att vistas i lokalerna.

Förskoleverksamheten bedrivs i ersättningslokaler från och med den 20 juni

Det är viktigt att man kommer igång med renoveringen så fort som möjligt och vi har därför sökt efter ersättningslokaler för barnen.

Bojens barn kommer att placeras på Stenbacka förskola på en egen provisorisk avdelning och Ankarets barn kommer att placeras på Gröna vägen före detta Loftet som varit fritidsgård och som ligger i anslutning till Bullerbyns förskola.

Flytten sker under personalens studiedag tisdagen den19 juni och räknar därmed att de nya lokalerna ska vara inflyttningsklara till den 20 juni.

Personalen håller informationsmöte 12 juni

För att informera mer om planeringen framåt och möjlighet för alla berörda att ställa frågor hålls ett informationsmöte tisdagen den 12 juni klockan 18.00 på Båtsmansstugans förskola. På plats finns då förskolechef Carina Haptén och även ansvarig personal för renoveringen samt personal från förskolan.

  • Författare: Annette.sandberg@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?