Upplev kultur i Karlshamn

Här kan du ta del av det breda utbudet av kultur i Karlshamns kommun. Vi presenterar alla våra evenemang och aktiviteter i evenemangskalendern. Där har du möjlighet att söka efter arrangemang i de olika kategorierna, till exempel musik, teater, barn och familj.

Skaparverksta i Lokstallarna

Här får du prova att arbeta i olika material och experimentera med färg och form.

För dig som går på lågstadiet åk 1-3. 10 träffar med start 20/9, max 10 deltagare.

Torsdagar kl. 15.30-17.30 (nybörjare)
Torsdagar kl. 17.30-19.30 (fortsättning)

Deltagaraavgift 250 kr. Ledare är Roland Eriksson

Platsbokning från och med 10/9 kl. 10.00 på tel. 0454-812 30.

Arr: Kultur Karlshamn

Bio Metropol visar filmen På Chesil Beach

20 september kl. 19.00, Metropolbiografen

Regi: Dominic Cooke
Storbritannien 2017
Längd: 110 min
I rollerna bl a: Saoirse Ronan, Emily Watson, Billy Howle
Tillåten från 7 år

Från första ögonkastet vet de att de älskar varandra. Men Florence och Edwards olika bakgrund blir aldrig så tydlig som på bröllopsnatten, på ett ödsligt badhotell vid den engelska sydkusten. Det är en natt som ska definiera deras liv, och som utgör ramen för en berättelse om ungdom och kärlek i det tidiga 60-talet. Det är med stor ömhet och fingertoppskänsla som Dominic Cooke tar Ian McEwans älskade roman På Chesil Beach till bioduken, med två gnistrande huvudrollsprestationer av Saoirse Ronan och Billy Howle.

Bio Metropol vill erbjuda ett ökat utbud av film på biograf i Karlshamn och är ett samarbete mellan Kultur Karlshamn och Metropolbiografen. Bio Metropol visar fem aktuella filmer per termin. Filmerna visas på torsdagar kl 19.00 och är öppna för alla utan speciellt medlemskap. Biljetter 70 kr, student 50 kr. Biljetter kan förbokas, se bokning och mer info om den på biografens hemsida www.biometropol.se. Kom i god tid till bion så undviks köer. Kontakta gärna Kultur Karlshamn för mer information, tel 0454-812 36. Med reservation för programändringar.

Arr: Kultur Karlshamn i samarbete med Metropolbiografen

Babyspace

22 september kl. 11.00, Lokstallarna

Familjeprogram i Lokstallarna med Sagofen Isadora.

En föreställning för bebisar om utrymme, tyngdlöshet och rymd. Med hjälp av ljud och projektioner med olika rymdmotiv skapas en resa tillbaka till en krav- och tyngdlös tillvaro på insidan av kroppen där bebisar legat för inte så länge sedan.

För barn 0-11 månader och deras vuxna. Speltid ca 25 min.

Biljett 60 kr/pers köps på Nortic Biljettsystems webbplats eller på kommunens bibliotek. Eventuellt överblivna biljetter säljs i entrén en timme innan föreställningen startar. OBS! Endast kontant betalning.

Köp biljett till Babyspace

Arr: Kultur Karlshamn med stöd från Språkstegen


Mellan föreställningarna Babyspace och Barbro badar blir det Bebisdisco, pyssel, enkel fika (kontant betalning) och boktips.


Barbro badar

22 september kl. 13.00, Lokstallarna

Familjeprogram i Lokstallarna med Sagofen Isadora.

Barbro vill inte bada, men en dag sitter hon på stranden och hör ett litet rop på hjälp. Barbro hoppar i och hittar Simon, en sårad säl. Barbro har plåster i sin badväska. Efter att Simon blivit omplåstrad visar han Barbro havets äventyr. Det blir spännande och lite farligt.

För barn 2-4 år och deras vuxna. Speltid ca 30 min.

Biljett 60 kr/pers köps på Nortic Biljettsystems webbplats eller på kommunens bibliotek. Eventuellt överblivna biljetter säljs i entrén en timme innan föreställningen startar. OBS! Endast kontant betalning.

Köp biljett till Barbro badar

Arr: Kultur Karlshamn med stöd från Språkstegen

Kulturnatten i Karlshamn 2018

Välkommen till Kulturnatten i Karlshamn lördagen den 6 oktober. Låt dig överraskas och inspireras av spännande möten.

Kultur Karlshamn bjuder på ett bländande utbud tillsammans med kulturföreningar och kulturarbetare, allt ifrån konst, musik, teater, litteratur till dans och upptåg. Här finns något för alla och det mesta är gratis!

Ladda ner programmet för Kulturnatten i Karlshamn 2018

Mycket nöje!

Ansökan om årsanslag till kulturföreningar 2019

Ansökan om årsanslag för år 2019 ska vara Kultur Karlshamn tillhanda senast 1 oktober 2018. För att ansökan ska kunna behandlas och bidraget beviljas krävs att alla efterfrågade uppgifter är ifyllda samt att efterfrågade bilagor (föreningens senaste verksamhetsberättelse, årsmötesprotokoll och årsbokslut) är bifogade.

För sent inkommen eller ofullständigt ifylld ansökan kommer inte att behandlas. När vi mottagit din ansökan kommer du få en bekräftelse samt kopia på din ansökan via mail.

Läs mer och ansök om årsanslag

En snabb slant - bidrag för ung kultur

En snabb slant är ett bidrag som Kultur Karlshamn ger till unga som vill arrangera eller på annat sätt engagera sig och berika kulturlivet i Karlshamn. Syftet är att stimulera ungas egna initiativ och entreprenörsförmåga inom kulturområdet och att öka ungdomars eget skapande, kreativitet, inflytande och delaktighet i kulturlivet. Bidraget ger möjlighet för ungdomar att skapa och driva egna projekt och arrangemang även utanför föreningslivet och skolan. Läs mer om En snabb slant - bidrag för ung kultur


  • Publicerat: 2018-09-19 av mikael.ronndahl@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?