Upplev kultur i Karlshamn

Här kan du ta del av det breda utbudet av kultur i Karlshamns kommun. Vi presenterar alla våra evenemang och aktiviteter i evenemangskalendern. Där har du möjlighet att söka efter arrangemang i de olika kategorierna, till exempel musik, teater, barn och familj.

Swedish Swing Society

17 november kl. 19.00, Lokstallarna

Picknickföreställning som framförs av tre mycket meriterade musiker med världen som arbetsfält: Ulf Johansson Werre piano, trombon, Antti Sarpila klarinett, piano och Björn Sjödin trummor. Musiken flätas ihop med berättelser från swingens gyllene epok i jazzhistorien.

Den som vill får ta med egen mat och dryck, boka då plats vid bord.

Biljett 150 kr, medlem 100 kr köps på Nortic Biljettsystems webbplats eller på kommunens bibliotek.

Köp biljett, bord, till Swedish Swing Society

Köp biljett, läktare, till Swedish Swing Society

Arr: Kultur Karlshamn, Jazzföreningen Munthe, Karlshamns Riksteaterförening, Kammarmusikföreningen Pro Musica Karlshamn

Upp och hoppa, hunden Rund!

24 november kl. 11.00 & 12.00, Lokstallarna

Familjeprogram i Lokstallarna med Rytmikarin.

Hunden Rund är pigg idag! Han kan hoppa, dansa, göra kullerbyttor och smyga. Ända tills allt det pigga tar slut och han måste vila.

Rytmikpedagogen Karin Holmström har skrivit musik och föreställning efter Annika Hennings bok för pigga barn.

För barn 1-5 år. Speltid ca 35 min.

Fri entré men platsbokning på tel. 0454-812 30. 

Arr: Kultur Karlshamn, Språkstegen

Författarafton med Jonas Hassen Khemiri

5 december kl. 19.00, Lokstallarna

Författaren och dramatikern Jonas Hassen Khemiri är Augustpristagaren för 2015 med romanen Allt jag inte minns och dessutom Sveriges första författare som fått en novell publicerad i den amerikanska tidskriften The New Yorker Magazine! Han debuterade 2003 med Ett öga rött som filmatiserades 2007.

Khemiris författarskap är kantat med priser och utmärkelser. I en av prismotiveringarna upphöjs det nydanande språk han använder i sin tematik för att belysa det svenska samhällets fastlåsta tankar kring etnicitet, klasstillhörighet och/eller sexualitet.

Biljett 90 kr köps på Nortic Biljettsystems webbplats, på kommunens bibliotek eller vid entrén (endast kontant betalning).

Köp biljett till Författarafton med Jonas Hassen Khemiri

Arr: Kultur Karlshamn, Studieförbundet Vuxenskolan

En snabb slant - bidrag för ung kultur

En snabb slant är ett bidrag som Kultur Karlshamn ger till unga som vill arrangera eller på annat sätt engagera sig och berika kulturlivet i Karlshamn. Syftet är att stimulera ungas egna initiativ och entreprenörsförmåga inom kulturområdet och att öka ungdomars eget skapande, kreativitet, inflytande och delaktighet i kulturlivet. Bidraget ger möjlighet för ungdomar att skapa och driva egna projekt och arrangemang även utanför föreningslivet och skolan. Läs mer om En snabb slant - bidrag för ung kultur


  • Publicerat: 2018-11-14 av mikael.ronndahl@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?