Smakfesten

Varje år under vecka 29 har Karlshamn sedan 50 år tillbaka bjudit på folkfest i kolossalformat genom Östersjöfestivalen. Det är en av Sveriges största gratisfestivaler som de senaste åren haft uppåt 200 000 besökare från när och fjärran.

Nu tar vi festivalen vidare och bygger på med en matfestival i festivalen där vi bland annat ska lyfta fram småskalig och lokalproducerad mat från hela regionen och de baltiska länderna. Vi presenterar:

SMAKFESTEN

Smakfesten kommer att ligga precis nere vid havet och ska vara en mötesplats för matälskare fylld av smakupplevelser, matinspiration och underhållning till den goda maten. En matfestival för både producent & konsument som genomsyras av kvalitét, genuinitet och kärlek till maten och miljön.

Här ska besökaren kunna smaka, njuta, uppleva och köpa med sig hem en bit av den fantastiska småskaliga matkulturen vi har i Blekinge. Vi ska även erbjuda läckerheter från regionen, våra Baltiska grannländer och internationella matkulturer samt erbjuda festivalbesökarna streetfood av klass med lokala råvaror.

Så nu bjuder vi in dig som har produkter, är matkreatör eller som på något sätt jobbar med mat som passar in i vårt koncept, att vara med och skapa sommarens häftigaste smak & matupplevelse.

Karlshamns kommun skapar plattformen som möjliggör för er som producenter etc. att få möta en bred publik. Målsättningen är att skapa en riktigt bra festival att bygga vid-are på under kommande år. Vi kommer inte att kunna få med allt första året men vi har högt ställda mål. Ni har kvalitetsprodukter och kunskap som ni ges möjlighet att sprida i stor skala. Besökarna har vi redan i stan! 

Är du matkreatör och vill delta med något på scenen som inspiratör eller om ni har funderingar på kringaktiviteter som har med mat att göra, hör av er! Tillsammans ska vi skapa Smakfesten i Östersjöfestivalen som vi hoppas ska höras och synas långt utanför Blekinges gränser.

Och allt detta med havet som kuliss!

Välkommen med din anmälan!

  • Publicerat: 2017-02-14 av johan.bagewitz@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?