Foto: Leila Rudelius

Festligt värre på årets Äldredag

2018-09-13 | Bo
Rekordmånga besökte Äldredagen i Bellevueparken som arrangerades för åttonde gången. Uppåt 700 äldre tog tillfället i akt att umgås, få information, lyssna på föreläsningar, få sin rollator servad och vinna fina priser på tipsrunda.

Äldredagen som gick av stapeln idag den torsdagen den 13 september blev en succé. Aldrig tidigare har så många besökt mässan som i år. 


– Vi beräknar att drygt 700 personer har besökt mässan idag, vilket lär vara rekord, säger Johanna Johansson Dansdotter, verksamhetschef särskilt boende i Karlshamns kommun, som välkomnade besökarna in på området med en kommunkasse.

Nytt för i år var att det bjöds på rollatorservice och två spännande föreläsningar som handlade om ”Säkerhet för äldre” och om ”Fallprevension & hälsa”. Under de tre timmar på eftermiddagen som Äldredagen varade fick besökarna även fika, livemusik och härlig gemenskap. Många intressanta utställare fanns på plats för att informera om tjänster och produkter inom området trygghet och hälsa.

– I år är var det extra många, drygt 60 utställare, som medverkade och även Civilförsvaret, Räddningstjänsten, Önskeambulansen, Läkarbilen och Stigmännen var med vilket var jättekul, säger Gunilla Appelqvist, mottagningssekreterare i Karlshamns kommun.

Det arrangerades också en tipspromenad där besökarna hade chans att vinna fina priser som nya glasögon, produkter från Apoteket och annat som skänkts från kommunens olika affärsidkare.

– Det är otroligt vilka fina priser våra företagare har skänkt till ändamålet, det är helt fantastiskt, säger Torill Skaar Magnusson, förvaltningschef för Omsorgen i Karlshamns kommun.

Syftet med Äldredagen är att sprida värdefull information om service och tjänster som bland annat kommunen kan erbjuda äldre medborgare. Omsorgsförvaltningens medarbetare fanns också på plats för att informera om bland annat  bostadsanpassning, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, lås och larm, avgiftshandläggare, trygghemgång, kost, biståndshandläggning. Dagen från både besökare och arrangörer kan sammanfattas med ett ord. Succé!

Välkomna tillbaka nästa år!


  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?