Foto: Kommunikatörer och rektorer från kommunerna i Blekinge, Tingsryd och Bromölla i gemensam marknadsföringsinsats med syftet att få fler i arbete.

Kunskapsklivet – kraftfull satsning i sju kommuner

2018-04-16 | Verka
Blekinges fem kommuner tillsammans med Tingsryd och Bromölla gör en gemensam satsning för att få fler i arbete.

Blekinges fem kommuner tillsammans med Tingsryd och Bromölla inser värdet av att samverka. Studievägledare och rektorer tillsammans med kommunikationsansvariga i respektive kommun har tillsammans tagit sig an utmaningen att väcka intresse och nyfikenhet hos arbetssökande för de cirka 30 olika utbildningar som kommunerna gemensamt erbjuder.

Samtliga utbildningar leder i nio fall av tio till jobb. Trots detta står många studieplatser tomma. Efter en intensiv period med kreativa möten och samtal rullar de sju kommunerna nu ut Kunskapsklivet – en gemensam marknadsföringskampanj för att engagera och skapa framtidstro hos arbetssökande.

−  Genom att samarbeta kommunerna emellan kan vi erbjuda ett stort antal olika lärlingsutbildningar och yrkesutbildningar. Samarbetet öppnar många möjligheter och tillgång till kompetens för den sökande, oavsett vilken utbildning man väljer att gå, säger Maria Olsson Aasen, rektor för vuxenutbildningen i Karlshamn.

Kampanjen består bland annat av fyra filmer där före detta elever berättar om sina drömmar, mål, studier och slutligen känslan av att få en efterlängtad anställning. Filmerna kommer spridas via sociala medier, kommunernas hemsidor och nyhetskanaler med start den 16 april.

Gunilla Hellgren, kommunikationsansvarig i Tingsryds kommun, Annette Sandberg, kommunikatinschef i Karlshamns kommun, Damla Mol, kommunikationsansvarig i Olofströms kommun, Heike Rosenqvist, kommunikationsstrateg i Ronneby kommun och Anna Lindh, kommunikatör i Sölvesborgs kommun.

− Kommunikationsenheterna i Blekinge har sedan länge ett väl fungerande samarbete. Att nu även ha en bra kontakt med Tingsryd och Bromölla är enormt positivt – en värdefull tillgång som vi säkert kommer att ha nytta av framöver, säger Annette Sandberg, kommunikationschef i Karlshamns kommun. 

  • Författare: Annette.sandberg@karlshamn.se
  • Etiketter: Kunskapsklivet
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?