Foto: Karlshamns kommun

Manuella rutiner ersatte det digitala trygghetslarmet

2017-07-25 | Bo
Under gårdagens omfattande driftstörningar av det digitala trygghetslarmet Doro Care, kopplade Omsorgsförvaltningen i Karlshamns kommun in sina manuella rutiner inom varje berörd enhet för att säkerställa samtliga brukares behov av tillsyn.

En underleverantör till Doro Care som tillhandahåller kommunens trygghetslarm fick under gårdagen en större störning. Såväl data- som talkommunikation var då ur funktion. Detta medförde bland annat att trygghetslarmen i Karlshamns kommun sattes ur funktion.

− Varje enhet har specifika rutiner som följs när vi får denna typ av driftstörning. I samråd med personal sätter vi vid behov in extra personal hos vissa brukare. Vi håller berörda brukare och anhöriga informerade om vilka åtgärder som görs, säger Annica Karlsson, enhetschef, hemtjänsten i Mörrum.

− Det är självklart oerhört viktigt att våra brukare kan känna sig trygga och att larmen fungerar. Om systemet som i det här fallet fallerar är det av yttersta betydelse att vi omgående får signaler från vår leverantör så att vi kan säkra våra brukares trygghet och behov på annat sätt. Så, all eloge till vår personal som snabbt hanterat detta i enlighet med deras rutiner, säger Jens Odevall, tf kommunchef.

Trygghetslarmen är återigen i drift sedan strax innan klockan 11 idag.

  • Författare: annette.sandberg@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?